Ny nedtur for Liverpool

David Ngog hadde en blandet aften på Anfield mandag. Han sendte hjemmelaget i ledelsen, og skaffet laget en særs billig straffe. Til slutt ble det kun 2-2 mot Birmingham. (Bilde: Jon Super, AP)

<pEn særdeles billig straffe måtte til for at Liverpool skulle sikre 2-2 hjemme mot Birmingham i kveldskampen mandag. Liverpool kjørte kampen i større perioder, men skuffet.</p

LIVERPOOL - BIRMINGHAM 2-2:

(ABC Nyheter): Misfornøyde publikummere forlot Anfield da dommeren blåste fire minutter på overtid. De hadde sett hjemmelaget dominere store deler av kampen, men uttellingen var det så som så med. Et straffespark på billigsalg måtte til for å sikre uavgjort.

Birmingham, derimot, skal ha honnør for bra forsvarsarbeid.

Birmingham ledet lenge 2-1, og et straffespark - satt stødig i mål av Steven Gerrard - måtte til for å berge poenget. David Ngog, som var førstemann til å score på Anfield, kom i et mindre heldig lys vel halvveis i andreomgangen. Hans løp inn i feltet ble, slik dommeren så det, stoppet av Birminghams Lee Carsley. Reprisebildene derimot viste et Ngog-svalestup ingen andre enn Ngog selv kan ha tatt initiativ til.

Birmingham-manager Alex McLeish syntes straffeepisoden var skammelig. - Ngog lurte dommeren og skaffet laget sitt et straffespark. Peter Walton er en god dommer, men i denne situasjonen tok han feil. Hvis det ikke hadde vært for straffen, så tror jeg vi kunne ha vunnet kampen, sa McLeish ifølge Sportinglife.com.

Én seier på siste ni

Før kampen hadde Liverpool kun vunnet én av de 8 siste i alle turneringer, og det var ligatriumfen mot Manchester United nylig. Mandag kveld var det duket for en kamp som laget bare måtte vinne for å henge med. Men seier skulle det ikke bli, til tross for at de røde tvang Birmingham bakpå i store deler av oppgjøret.

De siste 45 ble en forholdsvis tam affære, etter en tidvis fartsfylt førsteomgang hvor tre av målene kom. Liverpool presset på for utligning; fikk den på straffe i det 69. minuttet, men opptrådte totalt sett skuffende i resten av kampen. Både i minuttene før og etter 2-2-scoringen foregikk det meste på Birminghams halvdel. Men et par-tre brukbare muligheter til tross; Birmingham red på resultatet kampen ut, uten å anstrenge seg altfor mye.

Sjansestatistikken tatt i betraktning, så var dette definitivt en kamp Liverpool burde ha vunnet. Resultatet medfører at avstanden opp til Chelsea øker på ny. Nå er det 11 poeng opp etter 12 spilte kamper. Liverpool har vunnet kun 6 ligakamper, de spilte denne uavgjort, og de resterende fem er endt med tap. Og mye skal til om de ikke også ryker ut av mesterligaen om ikke så altfor lenge.

Liverpool startet uten tre kjente fjes; Jamie Carragher var suspendert etter utvisningen mot Fulham sist, Fernando Torres ute med skade, mens Steven Gerrard satt på benken fra start.

Effektive Birmingham

Før pause scoret Birmingham på to av tre sjanser, mens Liverpool, som var toneangivende i store deler av omgangen - og som ved et par anledninger utsatte Birmingham-målet for rene kanonader, vil lure på hva som stakk dem! Liverpool hadde flust av større og mindre sjanser til å score flere, men det ville seg ikke mer enn én gang.

Liverpool dominerte innledningsvis. Mange vakre angrep ble rullet opp, med flott kombinasjonsspill. Back Glen Johnson var i godform nedover høyrekanten, som da han i det 10. minuttet leverte strålende til Benayoun på vei inn i feltet. Men sistnevnte lyktes ikke helt med sistepasningen ved fem-meteren.

Hjemmelaget tok ledelsen i det 13. minuttet, ved David Ngog - etter kveldens første kanonade mot Hart i Birmingham-målet. Først skjøt Ngog, så Kuyt, før Riera la ballen tilbake i feltet til Ngog. Den unge franskmannen banket ballen med venstrefoten opp i nettaket. Lekkert på hel volley!

Minuttet senere hadde hjemmelaget en ny stor sjanse, men Kuyt headet over målet.

I det 26. minuttet satt utligningen i mål. Birmingham slo et frispark mot bakre stolpe, hvor én blåtrøye headet innover i feltet og hvor Christian Benitez til slutt stakk hodet fram og nikket ballen inn ved stolpen. Kort tid i forveien ble bortelaget avblåst for en offside innenfor sekstenmeteren som sannsynligvis var feil idømt.

Det hørtes hjemmejubel i det 38. minuttet, da Steven Gerrard ble observert i oppvarming på sidelinja. Gerrard kom kort etter innpå, men ikke helt på måten som var tenkt. I retning ut av banen måtte nemlig skadeplagede Albert Riera med ny skade.

Overrasket Reina

I det 42. minuttet kjørte bortelaget en god kontring. Ballen gikk fort framover. Det ble nesten 1-2, men Chucho satte ballen til slutt halvmeteren utenfor. Men fem minutter senere, på overtid, ble det ledelse til bortelaget. Cameron Jerome dunket til fra 40 meter. Liverpool-keeper Reina stod på halvdistanse, og langskuddet gikk innunder tverrliggeren.

Gjennom store deler av andreomgangen foregikk mye på Birminghams halvdel. Bortelaget hadde trukket seg bakover, tilsynelatende for å holde på ledelsen. Hjemmelagets spillere virket noe tilknyttede og nervøse ..

Men Birmingham hadde brukbar kontroll. Ingen store sjanser falt til hjemmelaget de første minuttene, før Johnsons presise innlegg ble møtt av hodet til Steven Gerrard i det 62. minuttet. Stolpe ut! Så fulgte en intens periode, hvor Liverpool kom i stadige bølger framover. Men det ble ingen uttelling.

Så ble det straffespark i det 69. minuttet, etter at målscorer Ngog datt i bakken. Reprisebildene antydet klart skuespill fra Ngog. Intet fra Birmingham var i kontakt da han falt. Men uansett var det blåst, og pålitelige Gerrard omsatte i scoring.

Liverpool-presset fortsatte. Så måtte Yossi Benayoun av banen i det 77. minuttet, med det som så ut som en lårstrekk. Ryan Babel erstattet israeleren.

Ngog var nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen i det 81. minuttet. Et hardt innlegg fra Gerrard ble møtt ved nærmeste stolpe, men dessverre for Liverpool gikk ballen utenfor.

Og så ebbet det hele ut på stillingen 2-2.