Pato senket Real i thriller

TOMÅLSHELT: Alexandre Pato var kveldens store spiller med to scoringer mot Real Madrid. Han ble matchvinner da han satte inn 3-2 på volley to minutter før slutt. Foto: Reuters

<pTabber, målfest og snuoperasjoner på Bernabéu.</p

CHAMPIONS LEAGUE ONSDAG

Gruppe A:

Bordeaux (Frankrike) – Bayern München (Tyskland) 2-1 (2-1)

Mål: 0-1 Michael Ciani (selvmål 6), 1-1 Ciani (29), 2-1 Marc Planus (40).

30.267 tilskuere.

Dommer: Terje Hauge, Norge.

Rødt kort: Thomas Müller (30), Daniel Van Buyten (88), Bayern München.

- - -

Juventus (Italia) – Maccabi Haifa (Israel) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Giorgio Chiellini (47)

40.000 tilskuere.

Rødt kort: Tiago Dutra (68), Maccabi Haifa.

Gruppe B:

CSKA Moskva (Russland) – Manchester U. (England) 0-1 (0-0)

Gruppe C:

Real Madrid (Spania) – Milan (Italia) 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Raul (19), 1-1 Andrea Pirlo (62), 1-2 Alexandre Pato (66), 2-2 Royston Drenthe (76), 2-3 Pato (88).

73.500 tilskuere.

- - -

Zürich (Sveits) – Marseille (Frankrike) 0-1 (0-0).

Mål: 0-1 Gabriel Heinze (69).

24.800 tilskuere.

Gruppe D:

Porto (Portugal) – Apoel Nikosia (Kypros) 2-1 (1-1).

Mål: 0-1 Alvaro Pereira (selvmål, 22), 1-1 Hulk (33), 2-1 Hulk (str. 48).

30.399 tilskuere.

- - -

Chelsea (England) – Atlético Madrid (Spania) 4-0 (1-0).

Mål: 1-0 Salomon Kalou (41), 2-0 Kalou (52), 3-0 Frank Lampard (69), 4-0 Luis Perea (selvmål, 90).

39.997 tilskuere.

(NTB)

(ABC Nyheter): Real Madrid–Milan 2–3.

Forventningene til kveldens storkamp på Santiago Bernabéu var høye, men etter en time var beholdningen et enkelt mål fra Raúl.

Så skiftet kampen fullstendig karakter – og eksploderte i en 30 minutters fotballfest spekket med scoringer, dommerfeil, keeperfeil og saftig dramatikk.

Alexandre Pato (20) ble kveldens helt med sine to scoringer.

Den siste kom bare to minutter før slutt og gjorde ham til matchvinner.

Milan tok en råsterk borteseier etter først å ha ligget under og deretter ha avgjort i ellevte time.

Brøler 1

– Vi hadde kampen under kontroll, og så endret alt seg på noen minutter. Vi tapte ikke fordi Cristiano Ronaldo er ute med skade. Vi tapte fordi vi gjorde forsvarsfeil som ble straffet av et rutinert lag, sa Real-trener Manuel Pellegrini ifølge NTB.

Men med Ronaldo på skadelisten var kreativitet en sjelden vare i Real Madrid før pause.

En av Ronaldos kolleger i hundremillionersklassen, Karim Benzema, ble imidlertid snytt for en soleklar straffe da han ble hugget ned i feltet etter 14 minutter.

Dommerens tabbe var ille nok – men den var ikke kampens verste. Den kom fem minutter senere.

Milan-keeper Dida opplevde marerittet: Han fikk et enkelt skudd rett i klypene, før han fullstendig upresset fomlet ballen ut til Raúl.

En solid kandidat til årets keepertabbe.

Og måltyven Rául lot seg selvsagt ikke be to ganger, men trillet inn sitt 66. mål i Champions League.

Nå har ingen scoret flere europacupmål enn den spanske legenden. Med dagens fulltreffer tangerte han Gerd Müllers rekord.

Brøler 2

Real Madrid hadde hundre prosent kontroll på oppgjøret den første timen, et ufarlig Milan-lag skapte ingenting, og selv om vertene ikke skapte mye selv, kunne det fort ha stått 2–0 da klokken passerte 61 minutter.

Så slo lynet ned to ganger.

Ut av ingenting skaffet Andrea Pirlo seg en skuddmulighet fra 30 meter – og bombet ballen i mål nede i Iker Casillas’ høyre hjørne.

Skuddet var glimrende, Casillas’ reaksjon ikke fullt så god, men det skulle raskt bli verre. For hverken stjernekeeperen eller resten av stjernegalleriet rakk å summe seg før det sto 1–2.

Fire minutter etterpå meldte Casillas seg inn i tabbeklubben. Han feilberegnet en gjennombruddspasning totalt, bommet på ballen og slapp Alexandre Pato igjennom på åpent mål.

Pato ble matchvinner

20-åringen rullet inn borteledelse i åpen kasse. Men ledelsen holdt ikke lenger enn til det 76. minutt. Da innbytter Royston Drenthe dunket ballen i mål fra 16 meter.

Og festen var ikke over. Det var Milan-kake igjen.

Først misset Pato en kjempesjanse, så fikk gjestene et mål totalt feilaktig annullert – og til slutt kom seiersmålet.

Clarence Seedorf serverte Pato med en lekker pasning, og brassens innsidevolley var ikke dårligere.

Iker Casillas slapp inn sitt tredje for kvelden, og Milans snuoperasjon og oppreisning var fullbyrdet.

Den italienske giganten ligger på 8. plass i Serie A etter en fæl sesongstart, og var i trøbbel også i Champions League etter det pinlige 0–1-tapet hjemme mot Zürich.

Nå er imidlertid gruppe C åpen: Milan og Real Madrid står begge med seks poeng, mens Marseille og Zürich har tre.