Flere varsler skatteetaten om skjulte formuer

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHittil i år har 220 personer meldt fra til skattemyndighetene om at de har formue og inntekt i utlandet som de ikke har ført opp i selvangivelsen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden skatteetaten i 2007 lovet skatteamnesti for alle norske borgere som frivillig varslet om uoppgitte formuer, har til sammen 360 personer lagt kortene på bordet.

– Vi er glade for at såpass mange benytter muligheten for amnesti og velger å gjøre opp for seg. Men vi tror det er langt flere enn dette som har gjemt penger i utlandet, sier skattedirektør Svein Kristensen.

For å få amnesti må man på eget initiativ melde om at det mangler informasjon i tidligere selvangivelser. Amnestiet innebærer at de slipper med 1 prosent tilleggsskatt istedenfor 60 prosent.

224 av amnestisakene omfatter formue og inntekt for til sammen 1,4 milliarder kroner. Dette tilsvarer over 312 millioner i skatt, renter og tilleggsskatt over en tiårsperiode. Beløpene for de øvrige sakene er ennå ikke ferdig kartlagt.

Skatteetaten har fått tilgang til nye metoder som gjør det lettere å avdekke skjulte formuer i utlandet. Det er blant annet inngått avtaler med en rekke såkalte skatteparadiser om informasjonsutveksling.

– Avtalene om innsyn gir skattemyndighetene mulighet til å følge pengestrømmene på en helt annen måte enn tidligere. Dette gir langt større oppdagelsesrisiko enn for få år siden, sier Kristensen.

Hele 319 av de totalt 360 personene som har benyttet muligheten for amnesti, kommer fra østlandsområdet. (©NTB)