«Ny» da Vinci funnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEt tidligere ukjent kvinneportrett, som gikk under hammeren i regi av auksjonshuset Christie’s i New York i 1998, er sannsynligvis malt av Leonardo da Vinci. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fingeravtrykket er høyst sammenlignbart med det fingeravtrykket som finnes på et selvportrett av kunstneren. Foto: ScanpixFingeravtrykket er høyst sammenlignbart med det fingeravtrykket som finnes på et selvportrett av kunstneren. Foto: Scanpix

Da kunstverket sist skiftet eier ble det solgt for rundt 19.000 dollar, eller ca 134.000 kroner. Hvis det blir bekreftet at det er den kjente kunstneren Leonardo da Vincis portrett vil mesterverket få en verdi på mange titalls millioner dollar, melder BBC News.

Bildet har gjennomgått en rekke undersøkelser og analyser slik at eksperter har kunnet datere det. Man har også analysert kunstnerens teknikk, som har vist seg å ha stilistiske paralleller til da Vincis andre verk.

Men det viktigste beviset er et fingeravtrykk som er høyst sammenlignbart med det fingeravtrykket som finnes på et selvportrett av kunstneren.

Portrettet kommer til å stilles ut under utstillingen «And There Was Light: The Masters of the Renaissance Seen In A New Light» i Erikbergshallen i Göteborg til neste år, melder TT Spektra. (©NTB)