Edgar Allen Poe «begraves» på nytt

Edgar Allen Poe «begraves» på nytt
Edgar Allen Poe «begraves» på nytt
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p200 år etter at han ble født og 160 år etter at han døde, skal poeten Edgar Allen Poe endelig få en verdig avskjed.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den plagede og utpinte forfatteren ble funnet dødssyk i Baltimore for 160 år siden. Han ble 40 år gammel, men hans død ble ikke gjort offentlig kjent. Under begravelsen var det færre enn ti personer til stede.

Det ble ikke særlig bedre i etterkant av seremonien. Poes gravstein ble ødelagt før den kom til gravstedet, mens poetens rykte nærmest ble knust av rivalen Rufus Griswold i en nekrolog.

Søndag får Poe imidlertid nok en avskjed. To seremonier skal holdes, og det er ventet 350 gjester til hver seremoni. Flere enn det er det ikke plass til i den gamle kirken ved siden av Poes grav.

– Vi følger den passende etiketten til en begravelse. Vi vil gjøre dette så realistisk som overhodet mulig, sier Jeff Jerome, kurator ved Poe House and Museum.

Billettene som ble lagt ut for forhåndssalg, er utsolgt, og det ventes gjester langveisfra. Noen kommer blant annet fra Vietnam for å overvære seremonien. (©NTB)