Ellevilt da City knuste Arsenal

HARDT: Manchester City vant en overbevisende seier, men denne foten i Van Persies ansikt fra den gamle lagkameraten Adebayor blir omdiskutert. Foto: Scanpix.

<pDet kan gå mot en stor sesong for de lyseblå i Manchester, mens Arsenal har tapt to på rad. Emmanuel Adebayor scoret igjen, men kom også i fokus med negativt fortegn. </p

MANCHESTER CITY-ARSENAL 4-2:

(ABC Nyheter) Manchester City tok ledelsen etter 20 minutter da Micah Richards var både dyktig og heldig. Han sendte i vei en utsøkt heading fra åtte meter. Den gikk via Almunias hansker, stolpen og Almunias hode før den havnet i nettet.

Utlikningen kom ved Robin van Persie da han på flott vis avsluttet langs bakken fra 16 meter. Ballen gikk inn i Shay Givens lengste hjørne og Citys første baklengsmål i årets sesong var et faktum.

Arsenal kjørte da kampen, men så giret Manchester City opp og scoret tre mål på ti minutter. En av scoringene kom fra Emmanuel Adebayor som valgte å ta jubelen rett foran Arsenal-fansen og ble belønnet med gult kort.

Arsenal fikk en redusering ved Tomas Rosicky, men brakseieren var likevel et faktum og Manchester City er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

SE HØYDEPUNKTER FRA PREMIER LEAGUE HER

Møte med gamle kjente

Dagens toppoppgjør mellom Manchester City og Arsenal var Emmanuel Adebaoyor og Kolo Toures første møte med klubben de forlot i sommer. Adebayor fikk tidlig høre at han ikke var videre populær hos bortefansen. Bedre ble det ikke da han stemplet Cesc Fabregas i ankelen etter 11 minutter. Ellers satt tidligere Arsenal-spiller Sylvinho på benken for City.

Carlos Tevez og Robinho var begge ute for hjemmelaget. Arsenal savnet på sin side sin livlige midtbanemann Andrei Arsjavin, men kunne ønske kaptein Fabregas velkommen tilbake.

Kampens første gode sjanse kom etter 14 minutter da Gallas fikk gå opp relativt upresset på bakerste stolpe etter en corner. Men headingen var svak og gikk over.

Nydelig hodestøt

Der Gallas var svak på en noe enkel heading var Micah Richards meget dyktig på en vanskelig seks minutter senere. Et frispark fra midt på Arsenals halvdel ble slått inn i feltet hvor Richards ruvet og stanget ballen i mål. Manuel Almunia var på kulen og slo den i stolpen, men den kom tilbake, traff keeperen i hodet og gikk i mål.

Dermed har Arsenal sluppet inn mål i samtlige kamper i Premier League så langt i år.

Kampen var jevn, men Arsenal hadde hatt mest å by på fram til scoringen kom. Fram mot pause var det imidlertid City som viste best takter.

Like før omgangen gikk inn på overtid lurte Shaun Wright-Phillips Gael Clichy trill rundt. Han fosset innover i feltet og la ut 45 grader mot Adebayor. Men et Arsenal-bein fikk stoppet det scoringsklare innlegget i siste liten.

Arsenal-dominans

Andre omgang startet jevnt, men så kom Tomas Rosicky inn for Denilson. Rosicky har vært ekstremt skadeplaget, men fosset rett i angrep for Arsenal. Han sendte i vei et skudd som ikke endte langt utenfor stolpen til Shay Given.

Fem minutter senere burde det stått 1-1. En corner havnet på hodet til William Gallas som stupheadet mot Given fra kort hold. Ballen gikk rett på keeper og spratt ut til Bendtner. Dansken prøvde å score fra nesten død vinkel, men ballen gikk utenfor.

Tre minutter senere klinket midtstopper Vermaelen til fra langt hold. Given reddet bra. Mens Arsenal satset alt på scoring kom City på en kontring, men Bellamy avsluttet svakt da han fikk muligheten fra 16 meter.

Og så, etter 63 minutter satt utlikningen for Arsenal. Robin van Persie vant en duell mot Joleon Lescott, vendte opp og prikket ballen inn nede ved Givens lengste stolpe. En flott avslutning og Given slapp inn sitt første Premier League-mål for sesongen.

City tok tilbake ledelsen

Arsenal kjørte kampen videre. Et godt angep med mye en-touch fotball endte hos Bendtner på fem meter, men skuddet ble blokkert.

Like etter kom Adebayor i fokus, men ikke på grunn av blendende fotballspill. Han ble taklet av van Persie og svarte med å stemple nederlenderen i ansiktet. Det var stygt, men dommeren så det ikke.

Arsenal hadde hatt de store sjansene i andre omgang, men etter 74 mintter var det City som tok tilbake ledelsen. Micah Richards fintet seg inn i feltet fra høyresiden og la ballen til Craig Bellamy som satte bredsiden til og overlistet Manuel Almunia. City of Manchester Stadium eksploderte.

Adebayor sa takk for sist

Så ville Adebayor vise fotballferdighetene sine også. Han driblet av tre svimle Arsenal-spillere, tok seg inn i feltet og la ut. Avslutningen gikk utenfor. Minuttet senere tok han seg av avslutningen selv. Wright-Phillips la inn fra høyre til en umarkert Adebayor som scoret sitt fjerde mål på fire kamper.

Etter målet tok Adebayor seg en jubeltur helt til andre enden av banen for å juble foran de tilreisende Arsenal-supporterne. Han ble belønnet med et gult kort.

Nå skjedde det mye i Manchester. Først reddet Adebayor et skudd fra Eduardo på streken. Så gikk ballen i hånden på Gareth Barry i feltet, men dommeren så det ikke.

Så scoret hjemmelaget igjen. Wright-Phillips avsluttet med en flott chip over Almunia da kan ble spilt fri. Fire minutter senere reduserte Arsenal ved Tomas Rosicky. Tsjekkeren ble spilt fint fri og gjorde en god jobb alene med Given.

De siste minuttene var like begivenhetsrike og van Persie (ganger to) og Bendtner hadde begge enorme sjanser, men det endte 4-2 til hjemmelaget.