Knudsen satser mot 2012

JEG GIR ALT - ALT FOR NORGE: Jon Knudsen satser alt på å bli med videre med landslaget. (Foto. Scanpix).
JEG GIR ALT - ALT FOR NORGE: Jon Knudsen satser alt på å bli med videre med landslaget. (Foto. Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKona Kristin, har sammen med sønnene Mikkel og Magnus, gitt pappa Jon Knudsen grønt lys til å fortsette fotballkarrieren. Nå satser landslagskeeperen alt på EM-spill i 2012. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BISLETT (ABC Nyheter): Han er snart 35 år, men Jon Knudsen velger å satse knallhardt frem mot et eventuelt EM i Polen og Ukraina i 2012.

Kona Kristin og sønnene Mikkel (8) og Magnus (5) har sagt ja til at pappa forlenger karrieren til i hvert fall etter EM i 2012.

- Vi har snakket om det hjemme og de synes det er fantastisk at jeg får oppleve dette mot slutten av min karriere, sier Jon Knudsen til ABC Nyheter på Bislett stadion før kampen mot Makedonia om to dager.

- Jeg har fått en gave som jeg må ta vare på og alle er enige om at jeg satser på å få være med i mesterskapet i Polen og Ukraina i 2012, om vi klarer kvaliken selvfølgelig, fortsetter han.

Takknemlig

Jon Knudsen har i mange år vært karakterisert som en toppkeeper, men kom sent inn i landslagsvarmen. Han debuterte ikke før i oktober 2008, i 0-0-kampen mot Skottland på Hampden Park i Glasgow. Før det har han bare hatt Stabæk å konsentrere seg om. Til nå har han voktet det norske målet ved ni anledninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er evig takknemlig for støtten har har fått på hjemmebane.

- Alle tre har vært fantastisk støttende, hjelpsomme og samarbeidsvillige for at jeg skal få lov til å reise rundt med fotballen. Kona mi har hatt det tøft med to små gutter, men også de har vært med på å få dette til.

- Jeg ville aldri klart dette uten den hjelpen jeg har fått hjemmefra. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er dem evig takknemlig for at de har holdt ut, og fortsatt vil gjøre det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stabilitet viktig

Stabæk-keeper Knudsen har siden debuten mot Skottland spilt seg til udiskutabel fast plass på det norske landslaget. Mot Island stod sisteskansen nok en god kamp og avverget blant annet sin tidligere lagkamerat i Stabæk Veigar Pall Gunnarssons eventyrlige mulighet på overtid med en fenomenal benparade.

Opplevelsene han har hatt med landslaget har gitt ny inspirasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg føler meg fortsatt som en «ungfole» i dette selskapet og tiden med denne gjengen har gitt meg en enorm lyst til å fortsette. Jeg føler jeg fortsatt har mye å gi med flagget på brystet, forteller Knudsen.

Også han erkjenner at VM i Sør-Afrika i 2010 nå er som en utopi. Men Knudsen mener landslaget har de kvaliteter som skal til for å nå et mesterskap i nær fremtid.

- Totalt sett så har vi vært litt for dårlige til at vi går videre, så ærlige må vi være. Men dette laget kan klare å kvalifisere seg til både EM og VM om vi får inn stabilitet i laget, blant annet på keeperplassen.

- Det er noe av grunnen til at jeg vil fortsette. Jeg tror det er uheldig om man skifter for mye, både i hvem som trener laget og hvilke spillere som er med i tropp og kamp, sier han til ABC Nyheter.

Norge møter Makedonia til den siste kampen i kvalifiseringen til VM i 2010 på onsdag. Jon Knudsen står etter all sannsynlighet sesongens siste viktige kamp for det norske landslaget.