SUPERSTART: Emanuel Adebayor fikk en drømmestart for Manchester City. (Foto: Scanpix).

<pDrømmestart for Manchester City og Emmanuel Adebayor. </p

BLACKBURN-MANCHESTER CITY 0-2

(ABC Nyheter) Manchester City har handlet for store penger foran denne sesongen og en av klubbens tilvekster slo til umiddelbart mot Blackburn på Ewood Park.

Knalldebut

For etter bare to minutters spill tok Man City ledelsen ved Emmanuel Adebayor. Iskaldt satte han ballen i hjørnet fra sekstenmeter etter en kontring av bortelaget. Robinho dro seg vekk fra sin oppasser og la inn til Adebayor som banket ballen inn i nettet.

Etter sjokkstarten roet det hele seg ned - med Blackburn som det giftigste laget fremover på banen.

Man City kan takke målvakt Shay Given for at hjemmelaget ikke utlignet etter 28 minutter. Samba headet knallhardt fra vel elleve meter, men Given vartet opp med en redning i verdensklasse.

Straffe?

Blackburn fortsatte å holde ballen i laget og skapte flere sjanser som kunne - og burde - resultert i mål. Blant annet fikk Jason Roberts en stor mulighet etter 36 minutter, men skuddet ble svakt plassert midt på keeper Given.

Fire minutter kunne City økt ledelsen, men Robinho satte fra skrått hold ballen utenfor etter et innoverskrudd frispark fra Gareth Barry.

Ett minutt før pause skrek hele Ewood Park på straffe. Hjemmelagets Keith Andrews knallet ballen mot goalen, men på vei mot mål traff den albuen til stopper Richard Dunne.

TV-bildene viste at dommeren like gjerne kunne pekt på ellevemetersmerket for forseelsen.

Blackburn var det klart beste laget de første 45 minuttene, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til bortelaget.

God Given

Man City spilte uten Roque Santa Cruz (eks Blackburn) mens Carlos Tevez startet på benken, men startet andre omgang med å nærmest kjøre over Gamst og co. De første femten minuttene av omgangen var det så og si spill mot ett mål, men de klarte ikke å omsette ballinnehavet i tellende resultat.

Og som i den første omgangen kom Blackburn tilbake.

Og som i den første omgangen så vartet Given opp med en klasseredning i City-buret.
Jason Roberts headet mot mål, men Given var nede som en tiger og fikk fistet ballen til corner.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn og gjorde en fin figur for hjemmelaget. Han ble av en jury kåret til Rovers´ beste spiller i kampen. Nordmannen ble stygt taklet av Micah Richards - som ble belønnet med gult - etter 78 minutter og vred seg smerter. Frisparket klinket Benni McCarthy ballen kun centimetre over goal til til City.

På overtid avgjorde Man City hele kampen. Stephen Ireland kom alene med Robinson i Blackburn-målet, men avsluttet ikke ved første ledige mulighet. Men i stedet for å passe til andre medspillere utfordret han Robinson påny og satte ballen iskaldt til venstre for keeperen. En flott scoring av Citys hardtarbeidende midtbanespiller.

Burde hatt poeng

Kampen i regnværet i Blackburn viste med tydelighet at City skal få en stri tørn med å følge de andre antatte topplagene om de fortsetter å spille som de gjorde i dag.

Blackburn var det førende laget i store deler av oppgjøret og ingen kunne sagt noe på om om de hadde beholdt minst ett poeng etter dagens kamp.

Mark Hughes kan i første rekke takke keeper Given og Adebayors treffesikkerhet for at tre poeng ble med hjem til City of Manchester Stadium.