Sviende tap for Villa

KANONSCORING: Hugo Rodallega scoret et fantastisk mål da Wigan slo Aston Villa. Foto: AFP/Scanpix.

<pEt fantastisk mål av Hugo Rodallega og en dobling av Jason Koumas var nok til at Wigan kunne dra fra høytsatsende Aston Villa med tre poeng lørdag ettermiddag. </p

ASTON VILLA-WIGAN 0-2:

(ABC Nyheter) Det var et Aston Villa uten John Carew som tok imot Wigan til årets første kamp i solskinnet i Birmingham. Nordmannen skulle starte på benken, men skadet seg på oppvarmingen og måtte trekke seg fra laget. For øvrig debuterte det mye omtalte stortalentet Fabian Delph for Aston Villa.

Villa slet mot Wigan på hjemmebane. Laget til 36 år gamle Roberto Martinez tok ledelsen på nydelig vis etter en halvtime. Hugo Rodallega klinket ballen i lengste kryss fra 20 meter og Wigan kunne fort ledet med flere mål til pause.

Wigan doblet ledelsen etter et flott angrep som ble avsluttet av Jason Koumas drøyt ti minutter ut i den andre omgangen, og Villa klarte aldri å svare.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

Wigan overrasket

Aston Villa-manager Martin O'Neill sa før kampen at han ønsket at laget hans skulle forbedre hjemmeformen i år, og at det var for mange uavgjorte resultater på eget gress forrige sesong.

Og i starten så det ut som om spillerne hadde tatt til seg sjefens ord. For i løpet av kampens første fem minutter ble gode innlegg fra henholdsvis James Milner og Ashley Young stoppet av Wigan like foran Villas angrepsrekke.

Men etter dette handlet det mest om bortelaget. Etter 17 minutter dro Charles N'Zogbia seg flott fri på 18 meter og skjøt. Ballen gikk i stangen bak Brad Friedel.

Da våknet Milner til live igjen og testet Chris Kirkland med et knallhardt skudd. Keeperen reddet og fikk bokset ballen i sikkerhet.

Kampen var meget underholdende og Wigan viste på ny at de var langt fra ufarlige to minutter senere. Hugo Rodallega fikk til en heading mot mål, men Milner fikk slengt ut et kne og reddet på streken.

Fantastisk scoring

Etter en halvtimes spill fikk Wigan fortjent uttelling på Villa Park. Et oppspill ble svakt stusset bakover av Villas venstreback Nicky Shorey. Rodallega takket for ballen og smalt til fra 20 meter, utenfor hjørnet av boksen. Ballen fløy på fantastisk vis inn i Brad Friedels lengste kryss, og målet kommer til å bli vist om og om igjen gjennom hele sesongen.

Det var en fullt fortjent, men også overraskende ledelse for bortelaget.

Ashley Young prøvde å rette opp inntrykket på et frispark drøye fem minutter før pause. Det gode frisparket ble skjøvet videre ut til hjørnespark av Chris Kirkland, og dermed ble det pipiekonsert fra hjemmefansen mens lagene gikk til pause.

Fem minutter etter hvilen var Michael Brown nær ved å bli utvist etter en stempling på Ashley Young, men dommeren så ikke situasjonen og kunne derfor lite gjøre.

Sjanser begge veier

Snaut ti minutter inn i omgangen kunne hjemmelaget ordnet 1-1, men Carlos Cuellar headet i nettveggen på det gode innlegget fra nevnte Young.

Akkurat som i første omgang tok Wigan over, og de var effektive. Med 56 spilte minutter kom Jason Koumas seg fri på venstresiden i feltet etter et godt angrep. Han skjærte inn mot keeper og avsluttet mellom beina på Brad Friedel. Dermed sto det 2-0 til bortelaget.

Og Wigan fortsatte å produsere sjanser. 38 år gamle Friedel måtte gjøre en ordenlig god jobb for å slå Jordi Gomez' skudd til corner kvarteret før slutt.

Aston Villa-tilhengerne hadde tydeligvis ikke fått med seg at Carew var skadet og sang nordmannens navn i håp om at Martin O'Neill skulle foreta et bytte. Det skjedde naturlig nok ikke.

Men Villa burde uansett redusert etter 78 minutter da Steve Sidwell sto helt umarkert og fikk heade i feltet. Avslutningen gikk svakt utenfor.

Etter 89 minutter kom en ny stor mulighet da Kirkland var langt ute i feltet og tapte en duell med Emile Heskey. Med målet åpent la Heskey inn til Ashley Young som bare skudd bredside ballen i mål. Men der kom Titus Bramble med en fantastisk blokkering.

De fire tilleggsminuttene gikk uten ytterligere muligheter, og dermed ble det en velfortjent seier for Wigan og en fantastisk start for manager Roberto Martinez i Premier League.