Drogba ble helt på overtid

HELT: Didier Drogba reddet Chelsea med sin avgjørende scoring på overtid mot Hull. Foto: AP/Scanpix.

<pHull så ut til å rane Chelsea på Stamford Bridge i sesongpåningen. Men halvannet minutt på overtid scoret Didier Drogba sitt andre mål for dagen og sendte de blå til himmels. </p

CHELSEA-HULL 2-1:

(ABC Nyheter) Årets første kamp i Premier League forløp som man kunne forvente. Chelsea presset på, mens Hull gjorde det de kunne for å forsvare seg. Med mange mann bak ballen ble det trangt for laget fra vest-London, mens Hull satset det de hadde på å være effektive. Og det fungerte. En stund.

For det var nemlig Hull som tok ledelsen på Stamford Bridge ved debutant Stephen Hunt. Didier Drogba sørget imidlertid for hjemmejubel da han utliknet ni minutter senere på et nydelig frispark.

Resten av kampen presset Chelsea på, men det var først da kampen var inne i sine seks tilleggsminutter at de klarte å avgjøre. Det gjorde Drogba på nydelig vis da han lobbet inn seiersmålet fra skrått hold over en ellers glimrende Hull-keeper Boaz Myhill.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

Kjempebom av Drogba

Og Drogba var mye involvert både på godt og vondt i dagens kamp. Det var nemlig ikke gått mer enn 64 sekunder før Chelsea fikk årets første Premier Leauge-sjanse. Og den var av det gigantiske slaget. Den offensive høyrebacken Jose Bosingwa var kommet høyt opp i banen og spilte fri Michael Essien. Ghaneseren la flott inn til en fullstendig umarkert Didier Drogba som blåste ballen godt utenfor fra seks meter.

Chelsea gikk ut i et høyt tempo og Hull ble som ventet satt til veggs av de blå i starten. Bortelaget la seg på sin side meget lavt, men de fikk sendt i vei et lite skremmeskudd etter ti minutter. George Boatengs avslutning gikk en drøy meter utenfor.

Hjemmelagets neste sjanse kom etter en corner hvor John Terry var Michael Turner fullstendig overlegen i hodeduellen, men headingen gikk i nettaket.

Det var en artig åpning på kampen, og Hull kom nære da Boateng smalt til på en klarering, men Michael Essien fikk beinet ballen unna like før målstreken.

Sjokkscoring av Hull

Etter halvspilt første omgang var nevnte Essien i andre enden av banen. Chelsea tok Hull på sengen med en kjapp corner, men midtbanemannens heading gikk svakt utenfor.

Og så, på tredje forsøk, satt ballen i mål for Hull. Det var spilt 28 minutter da Boateng fikk skutt enda en gang, men Mikel blokkerte. Ballen falt imidlertid til til debutant Stephen Hunt, og Cech var utspilt. Hunt fikk dermed æren av å enkelt score årets første mål fra kloss hold. Hunt er samme spiller som skadet Petr Cech stygt i 2006, og som gjør at keeperen nå spiller med den velkjente hjelmen. Derfor hadde Hunt hatt publikum mot seg hele kampen, men han fikk sin revansje.

Frisparkperle

Etter sjokkscoringen fortsatte kampen i samme spor. Hull forsvarte seg helhjertet og lå lavt, mens Chelsea malte på. Og det tok ikke lang tid før det ga god avkastning.

Chelsea fikk et noe billig frispark på 25 meter, men Didier Drogba takket pent. Han la ballen nydelig over muren og ned i hjørnet til Boaz Myhill i tigrenes mål. Det var kort prosess og Carlo Ancelotti kunne puste noe lettere.

Også den andre omgangen åpnet med en enorm Chelsea-sjanse. Det var spilt i 30 sekunder da Drogba dro seg fri og la inn lavt fra venstre. Der fant han spissmakker Anelka, men fjorårets toppscorer avsluttet rett på Myhill fra åtte meter.

Myhill storspilte

Chelsea var på ny meget friske i starten og noen minutter senere ble Anelka spilt flott gjennom av Drogba. Venstreback Andy Dawson kom imellom med en befriende tå i siste sekund og fikk gitt til corner.

Nå var det hett rundt Boaz Myhill og Anelka og Carvalho fikk blokkert sine forsøk før Drogba kom alene med keeper like etter. Myhill gjorde en flott redning og holdt laget sitt inne i kampen med flere gode inngripner.

Hull fikk også etter hvert noen sjanser til å ta en meget ufortjent ledelse, men Petr Cech ble nok aldri ordentlig skremt av det som ble skapt. Foreløpig.

Mer skremt ble Myhill som igjen måtte ut i full strekk da Bosingwa skjøt lavt i nærmeste hjørne med kvareret igjen på klokken. Myhill kunne lite gjøre da Michael Ballack ladet kanonen minutter senere, men avslutningen føk like over.

Hull-sjanser mot slutten

Fem minutter før full tid holdt Petr Cech på å gjøre det helt store da han kom ut i feltet og bokset svakt. Med vidåpent mål skal tsjekkeren være glad av ballen havnet hos en kollega i blått. Like etter var han imidlertid patent da en Hull-innlegg forandret retning og gikk mot mål, men keeperen fikk såvidt en hånd på kulen.

Og da alle trodde at Hull skulle rane med seg et poeng fra Stamford Bridge dukket Drogba opp igjen. Etter flere misser på langt større sjanser chippet han inn 2-1 målet på utsøkt vis og lettelsen var enorm for hjemmelaget.

Dermed har Chelsea vunnet årets første kamp for åttende året på rad.