KONSERT: Lily Allen, Enga scene, Øyafestivalen, Middelalderparken, Oslo – fredag 14. august 2009Pliktløp fra Allen

Lilly Allen kom til Øya til slutt. Foto: Anders Arntsen
Lilly Allen kom til Øya til slutt. Foto: Anders Arntsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn halvinspirert Lily Allen gjorde jobben sin på Øya, men ikke mer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kom, gjorde jobben sin, og stakk. Foto: Anders ArntsenKom, gjorde jobben sin, og stakk. Foto: Anders Arntsen

OSLO (ABC Nyheter): Så kom hun til slutt, Lily Allen, som nærmest har gjort det til en sport å avlyse konserter på norske festivaler. Hun avlyste sin Øya-konsert i 2006, og tidligere i sommer kansellerte hun like godt oppdraget hun hadde på Hove.

Tettpakket forsamling

Av en eller annen grunn ser det ut som om folk flest går mann av huse for å få med seg dette unge britiske stjerneskuddet. Tettheten foran Enga scene i Middelalderparken sent fredag ettermiddag hadde nesten fordoblet seg siden Thåström gikk av en times tid før 24-åringen inntok podiet.

Det er forståelig til en viss grad. Lily Allens musikalske uttrykk har betraktelig større nedslagskraft enn Thåströms og de fleste andre artistene på årets Øya-program. Like fullt, selv Lily Allen måtte jobbe en del før hun til slutt klarte å få den stive norske publikumsmassen med seg.

Det hjalp litt å flørte litt med folket fra scenekanten om hvor vakre hun synes nordmenn er. Men selv ikke dette fikk massene til å gå amok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Covret Britney

Flørtet med det hun kalte vakre nordmenn. Foto: Anders ArntsenFlørtet med det hun kalte vakre nordmenn. Foto: Anders Arntsen

Mot slutten av hennes nesten en times lange lange sett, fikk hun omsider direktekontakt med festivalgjengerne. Det skjedde imidlertid først etter at hun hadde avlevert en relativt masete versjon av Britney Spears' «Womanizer». Men da tonene fra årets slager «Fuck You» strømmet over Gamlebyen, hadde hun publikum i sin hule hånd. Problemet med det var vat da var det nesten slutt.

Frem til dette finalen, gjorde Lily Allen en helt grei, men ikke fryktelig god figur på scenen. Hun vandret hvileløs rundt på scenen med sneipen i munnviken og serverte låtene fra sine to plater på et vis som mest av alt minnet om rent plankekjør.

Lyden og bandet fungerte likevel godt, og Lily Allen dro det hele i land omtrent som forventet.

Alt i alt ble konserten et greit møte med Allen. Verken mer eller mindre.