Martin: – Jeg er ikke urolig

BOM PÅ BOM: Mohammed Abdellaoue og Vålerenga sløste grovt med sjansene på Ullevaal i kveld. Odd var det stikk motsatte - særdeles effektive - og vant 3-0. Foto: Scanpix

<pIneffektive Vålerenga tapte sin fjerde på rad.</p

KAMPFAKTA

Vålerenga – Odd Grenland 0-3 (0-1)

9549 tilskuere

Mål: 0-1 Simen Brenne (25), 0-2 Peter Kovacs (66), 0-3 Kovacs (87).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Jarl André Storbæk, Vålerenga.

Lagene

Vålerenga (4-3-3): Gudmund Taksdal Kongshavn – Jarl André Storbæk, Juan Fuenmayor, Erik Hagen, Amin Nouri – Harmeet Singh (Morten Berre fra 71.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad – Dawda Leigh (Mustafa Abdellaoue fra 78.), Mohammed Abdellaoue, Mohamed Fellah (Bojan Zajic fra 62.).

Odd Grenland (4-3-3): Arni Gautur Arason – Anders Rambekk, Torjus Hansén, Morten Fevang, Steffen Hagen – Kenneth Dokken, Tommy Svindal Larsen (Magnus Lekven fra 80.), Simen Brenne (Håvard Storbæk fra 90.) – Chukwuma «Bentley» Akabueze, Peter Kovacs, Fredrik Gulsvik (Jacob Sørensen fra 57.)

(NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Vålerenga–Odd 0–3.

Vålerenga skapte nok sjanser til å vinne kampen, men endte opp med 0–3 i sekken mot dødelig effektive Odd.

Skienslaget, med en strålende Arni Gautur Arason mellom stengene, sto imot alt som kom, og sikret en sterk bortetriumf etter ett mål av Simen Brenne og to av Peter Kovacs.

Vålerenga gikk på sitt fjerde serietap på rappen. Men spillende manager Martin Andresen er ikke urolig av den grunn.

– Jeg blir aldri urolig når vi er det beste laget, og når vi skaper så mange sjanser, sier Andresen til ABC Nyheter.

– Vi spiller og spiller, men er veldig ineffektive, mens Odd scorer omtrent på alt de har, sier han.

Uheldig keeperdebutant

Med Troy Perkins fortsatt opptatt med Gold Cup-spill for USAs landslag fikk 18-årige Gudmund Taksdal Kongshavn sin debut mellom Vålerengas stenger i kveld.

Unggutten åpnet godt, i likhet med resten av hjemmelaget, som kunne tatt ledelsen tidlig ved Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Men etter 26 minutter måtte Taksdal Kongshavn ta plass i køen av eliteseriekeepere med blemmer på samvittigheten denne sesongen. Han forsøkte å slå et innlegg fra Fredrik Gulsvik unna, men ballen gikk rett ut i farlig sone.

Der dukket Simen Brenne opp og sendte Odd i føringen.

– Nå har han syv seriemål. Det er det klasse over, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Sjansesløseri av VIF

Vålerenga gikk hardt ut etter pause i håp om å svare. Bare halvminuttet var spilt da «Moa» fikk en gigantsjanse fra seks meter, men treffet på ballen var elendig.

– Jeg kommer til sjanser, og synes jeg gjør en god kamp alt i alt, men burde hatt to-tre mål. Det er noe uflaks og noe udyktighet, sier «Moa» etter kampen.

Og det var kampens gjennomgangsmelodi. For mens Vålerenga hadde banespillet, var det Odd som sto for effektiviteten.

2–0-målet var kroneksemplet på nettopp det.

Da Arni Gautur Arason stoppet et livsfarlig skudd fra Dawda Leigh, og Kristofer Hæstad misset sin kjempesjanse på returen, kontret gjestene med fart og presisjon.

Bentley slo lavt inn fra venstre, Peter Kovacs kom til dekket bord – og fra kort hold bredsidet ungareren inn sitt åttende mål i årets eliteserie.

Kovacs fullbyrdet triumfen

Det var mer enn Vålerenga kunne svare på, selv om det ikke var slutt på sjansene. Ti minutter før slutt satte Erik Hagen skallen til en corner, men tidligere VIF-keeper Arason vartet opp med en ny kjemperedning.

Tre minutter før slutt gjorde Peter Kovacs dagen komplett for både seg selv og høytflyvende Odd. Helt alene fikk han avslutte med hodet etter et presist innlegg, og Taksdal Kongshavn ble overlistet igjen.

Skienslaget sikret en meget sterk borteseier, og trygget tredjeplassen i eliteserien.

For Vålerenga peker pilen bratt nedover. Resultatmessig.