5500 soldater skal ta knekken på narkokartell

En meksikansk soldat vandrer forbi en kontrollpost i Michoacan. (Foto: Scanpix)
En meksikansk soldat vandrer forbi en kontrollpost i Michoacan. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMeksikanske myndigheter røver å gjenvinne kontrollen i Michoacan-provinsen. Narkokartellet Familien er målet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av tungt væpnede politifolk prøver å gjenvinne kontrollen i Michoacan-provinsen i Mexico. Hovedfienden er det notoriske narkokartellet Familien.

Utrustet med maskinggevær og gjemt bak identitetsvernende masker satte politiet lørdag opp veisperringer i president Felipe Calderons hjemprovins. Målet er å ta folk som er innvolvert i den utstrakte narkotikavirksomheten, og spesielt medlemmer av «La Familia» – Familien.

Tok livet av kolleger

Mobiliseringen følger en rekke brutale angrep narkokartellet har rettet mot politiet. Senest forrige uke ble likene av 12 politifolk funnet dumpet ved en landevei, de siste ofrene i en krig som har kostet 12.800 mennsker livet siden Calderon kom til makta i 2006.

Ti politimenn er mistenkt for å ha tatt livet på sine kolleger og er nå arrestert ifølge BBC.

5.500 soldater er nå satt inn for ta knekken på Familien, selv om oppgaven neppe blir lett. Kartellet har skaffet seg håndlangere innad i politiet og politikken. I mai ble eksempelvis ti borgermestere arrestert for å ha litt for tette bånd med syndikatet.

Familien følger en kvasireligiøs moralkodeks og forbyr sine medlemmer å bruke narkotika eller å drikke alkohol. De påstår også at de beskytter Michoacan fra rivaliserende narkoligaer. (©NTB)


View Michoacán in a larger map