Berglund er Stabæks nye helt

DAGENS DOBBEL: Fredrik Berglund senket Lillestrøm i cupen med fire mål onsdag. I dag fulgte han opp med to nye mot Viking. Det ga Stabæk nok en hjemmeseier - til kaptein Pontus Farneruds elleville glede. (Foto: Scanpix)

<pSenket Viking med sitt femte og sjette mål på to kamper.</p

KAMPFAKTA

Stabæk – Viking 2-0 (0-0):

8195 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Berglund (53), 2-0 Berglund (57).

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.

Gult kort: Tom Stenvoll, Stabæk, Martin Fillo, Viking.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Vegar Eggen Hedenstad, Pontus Segerström, Inge André Olsen (Thomas Rogne fra 55.), Tom Stenvoll (Espen Hoff fra 46.) – Christian Keller, Pontus Farnerud, Henning Hauger, Daigo Kobayashi – Fredrik Berglund (Palmi Rafn Palmason fra 78.), Daniel Nannskog.

Viking (4-4-2): Thomas Myhre – Håkon Skogseid, Børre Steenslid, Vidar Nisja, Ragnvald Soma – Tomasz Sokolowski, Birkir Bjarnason (Tommy Høiland fra 69.), André Danielsen, Martin Fillo (Mame Diouf Niang fra 79.) – Alexander Ødegaard, Peter Ijeh.

(NTB)

FORNEBU (ABC Nyheter): Stabæk–Viking 2–0.

Fredrik Berglund (30) innledet Stabæk-karrièren i sirup, men fant målformen med brask og bram da han senket Lillestrøm med fire mål i cupen onsdag.

I dag fulgte han opp med to nye fulltreffere.

På klassisk goalgettervis ble han Stabæks matchvinner i annen omgang – og meldte seg kanskje også på i kampen om toppscorertittelen i eliteserien?

– Neei, det er det samme hvem som scorer. Det viktigste er at vi vinner, sier han til ABC Nyheter.

Spissmakker Daniel Nannskog har vært trygg på at Berglund ville finne målformen.

– Har man blitt toppscorer i Sverige og (nesten) i Danmark, har man alle kvaliteter som skal til. Det var derfor jeg anbefalte klubben å hente ham, sier Nannskog.

Alanzinho ble hedret

Stabæk hadde storfint besøk av Alanzinho som ble innlemmet i klubbens Hall of Fame og hyllet av et glissent publikum.

Han fikk se Viking ligge lavt og ha kontroll på gamleklubben de første 45 minuttene. Stabæk skapte ikke sjanser, mens Peter Ijeh burde gitt gjestene ledelsen.

– Vi gjør en veldig god første omgang. Annen er skuffende. Vi gir bort kampen, sier Viking-trener Uwe Rösler.

– Å få det første målet er veldig avgjørende i denne ligaen. Etter 1–0-målet fortjente Stabæk å vinne, legger han til.

Röslers kollega i Stabæk, Jan Jönsson, mener vertenes siste 45 ikke var langt unna toppnivået fra fjorårets jubelsesong.

– Vi slurvet mye de første 20 minuttene. Men i annen omgang er vi veldig bra hele veien. Mer nøyaktige, sier han.

Berglund avgjorde selv

Det begynte med et vakkert angrep som endte hos Daniel Nannskog like foran mål, men Thomas Myhre reddet glimrende.

– Hadde det vært Berglund, ville den vel gått inn, ler Nannskog.

Men anført av Alanzinho-erstatter Daigo Kobayasi, som leverte tekniske detaljer på nivå med forgjengeren, brukte ikke Stabæk lang tid på å ta ledelsen.

Kobayashi serverte Berglund et presist innlegg, og helt umarkert stusset svensken ballen i lengste hjørne bak sjanseløse Thomas Myhre.

Fem minutter senere var det klart for mer. Daniel Nannskog stusset et innlegg videre til den bakre stolpen, hvor Berglund dukket opp og puttet inn 2–0.

Det var hans fjerde seriemål for sesongen.

Nannskog misset straffe

Målene tvang Viking frem på banen, og Stabæk fikk mer rom å kontre i. Det utnyttet de med strålende angrepsfotball.

Seks minutter før slutt ble en meget god Espen Hoff felt, og dommer Roy Helge Olsen ga Stabæk straffe. Eliteserietoppscorer Daniel Nannskog steppet opp – og skjøt rett på Thomas Myhre.

– Skal man noen gang misse straffe, så må det være der. Den er allerede glemt, sier Nannskog.

Det betydde ingenting for utfallet. Viking var aldri nær en tomålsopphenting, og gikk på sitt første serietap på seks kamper.

Stabæk tok tre fortjente poeng, og viste igjen at laget er blitt komfortable med kunstgresset hjemme i Telenor Arena. Triumfen var den femte på rad på hjemmebane i serien.

Det ble en god oppladning til onsdagens første kamp mot Tirana i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League.