Jackson-gravsted fortsatt ukjent

Skuespiller Brook Shields snakket under minnestunden for Michael Jackson tirsdag. (Foto: Scanpix)
Skuespiller Brook Shields snakket under minnestunden for Michael Jackson tirsdag. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMichael Jacksons dødsattest er offentliggjort, men årsaken til at popkongen døde er ikke nevnt. Hvor hans siste hvilested blir, er også ukjent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødsattesten ble offentliggjort tirsdag, samme dag som det ble holdt en minneseremoni for ham i Los Angeles. I rubrikken for dødsårsak står det «utsatt», mens yrke oppgis å være «musiker». Det er søsteren LaToya Jackson som er kilden til informasjonen i dødsattesten.

Politiet og rettsmedisinere skal fortsette å etterforske hvorfor Michael Jacksons hjerte stanset 25. juni.

Assisterende sjefsrettsmedisiner Ed Winter sier at etterforskerne fremdeles undersøker hele eller deler av popsangerens hjerne.

– Når vi er ferdige med undersøkelsene vil vi returnere hjernen, men den skal gjennom en rekke tester, sier Winter.

Les også: Verden tok farvel

Ukjent gravsted

Det er ikke uvanlig at hjernen blir undersøkt i saker der dødsårsaken er usikker. Ifølge Winter venter mange familier med begravelsen til slike undersøkelser er ferdige, men at han ikke vet om dette er tilfelle for Jackson-familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det siste jeg hørte var at de ikke har tenkt å begrave ham ennå, sier Winter.

Hvor Jackson skal begraves er fremdeles ukjent. Dødsattesten oppgir ikke noe sted, og en talskvinne for familien vil ikke ko

Barna til Jackson, Paris og Prince Michael Jackson II, tøstes av tantene Janet og LaToya under sermonien i går. (Foto: Scanpix)Barna til Jackson, Paris og Prince Michael Jackson II, tøstes av tantene Janet og LaToya under sermonien i går. (Foto: Scanpix)

mmentere saken.

Før minneseremonien i Staples-senteret tirsdag, der Jacksons kiste ble fraktet, holdt familien en privat minnestund på gravplassen Forest Lawn i Hollywood Hills.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Talskvinnen understreker imidlertid at kisten ikke skal tilbake til Forest Lawn.

Ønsker seg Neverland

Familien gjorde det tidlig klart at det ikke vil komme på tale å la fansen ta farvel med Jackson på popkongens eiendom Neverland. Likevel er det enkelte i familien som ønsker Neverland som siste hvilested for Jackson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er hans hjem. det var han som skapte det. Hvorfor skulle han ikke da forbli her, sa broren Jermaine Jackson i et intervju med TV-kanalen NBC.

– Jeg kan kjenne hans tilstedeværelse. Jeg liker det, og jeg ønsker at moren min skal kunne komme hit og føle det jeg føler. Han bygde dette stedet med kjærlighet og det kan man både se og kjenne, legger han til.

Kan ha tjent på seremonien

Minneseremonien tirsdag ble fulgt på TV av folk over hele verden, i tillegg til de snaue 20.000 inne på Staples-arenaen. Flere Los Angeles-politikere uttrykte på forhånd bekymring over kostnadene ved seremonien, men beregninger viser at byen trolig ikke vil tape på arrangementet.

– Alt gikk ryddig og fint. Dette var god reklame for byen, sier økonomen Jack Kyser, som anslår at Los Angeles fikk inn rundt 4 millioner dollar i form av mediefolk og andre tilreisende som blant annet fylte opp byens hoteller, restauranter og kjøpesentre.

Sikkerhetskostnadene tilknyttet minneseremonien ble på forhånd anslått til mellom 1,5 og 4 millioner dollar. (©NTB)