- Det går ikke an å lede uten tillit

SLUTTER: Karen Espelund er ute av Norges fotballforbund. Foto: Scanpix
SLUTTER: Karen Espelund er ute av Norges fotballforbund. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKaren Espelund (48) sluttet torsdag som generalsekretær i Norges Fotballforbund med øyeblikkelig virkning. Med seg får hun en fallskjerm på 1,2 millioner kroner, skriver VG.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter eget ønske har Karen Espelund valgt å trekke seg som generalsekretær i Norges Fotballforbund. Samarbeidsproblemene ble for vanskelige.

Sittet i ti år

Hun har sittet som generalsekretær i ti år, men den siste tiden er blitt preget av samarbeidsproblemer i forbundet.

– Jeg har og tar en del av ansvaret for de samarbeidsproblemene som har oppstått i NFF sentralt. Jeg har den siste tiden ikke vært i stand til å gjøre denne jobben. Det går ikke an å lede uten tillit, sier Espelund.

Derfor valgte hun for noen dager siden å informere forbundet om at hun ønsket å trekke seg. Forbundsstyret lot henne gå på dagen.

- En spesiell dag

– Det er selvfølgelig en spesiell dag. Men jeg har vurdert at tiden er moden for å gjøre noe annet. Den situasjonen som har oppstått har gjort valget lettere for meg, sier 48-åringen som har sittet i forbundsstyret siden i 1988.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Karen har lagt ned et stort stykke arbeid for forbundet, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

– For et par dager siden ble styret kontaktet av Karen Espelund. Hun ønsket en dialog om en mulig fratredelse fra stillingen. Vi har brukt tiden til å forhandle fram en sluttavtale, sier Kåfjord.

Flere i forbundet har den siste tiden uttrykt misnøye med Espelunds lederstil. Det ble også iverksatt en gransking internt i NFF.

Espelund vil formelt være ansatt i NFF fram til 31.12.2009. Hun får lønn fram til 30.06.2010.

Det vil i løpet av kort tid bli konstituert en person som skal fungere som generalsekretær inntil stillingen blir utlyst og besatt.(©NTB)