Norge utspilt i Rotterdam

ILLE: Christian Grindheim og resten av det norske laget klarte aldri å true Nederland som her jubler over 1-0 i bakgrunnen. (Foto: Scanpix)

<pNederland kjørte over Norge i 90 minutter på De Kuip.</p

KAMPFAKTA

Nederland – Norge 2-0 (1-0):

Feijenoord stadion

Mål: 1-0 André Ooijer (33), 2-0 Arjen Robben (51).

Dommer: Jurij Baskakov, Russland.

Gult kort: Christian Grindheim (20), Morten Gamst Pedersen (42), Norge.

Norge (4-1-4-1): Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Morten Fevang, Kjetil Wæhler, John Arne Riise – Henning Hauger – Bjørn Helge Riise (Daniel Braaten fra 41.), Christian Grindheim (Per Ciljan Skjelbred fra 67.), Fredrik Winsnes (Alexander Tettey fra 79.), Morten Gamst Pedersen – John Carew.

Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein – Espen Ruud, Trond Erik Bertelsen, Erik Huseklepp.

Nederland (4-2-3-1): Maarten Stekelenburg – John Heitinga, André Ooijer, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst (Edson Braafheid fra 46.) – Mark van Bommel, Stijn Schaars – Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar fra 83.), Rafael van der Vaart, Arjen Robben (Ryan Babel fra 78.) – Dirk Kuyt.

Ubenyttede reserver: Henk Timmer – Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, David Mendes da Silva.

(NTB)

ROTTERDAM (ABC Nyheter): Nederland-Norge 2-0

Under meget vanskelige spilleforhold på De Kuip i Rotterdam fikk de norske spillerne seg en leksjon i hvordan spille ut motstanderen etter alle kunstens regler.

Det var fra første stund helt tydelig at hjemmelaget ville vise seg frem for eget publikum på De Kuip til tross for at laget er klare for spill i Sør-Afrika neste sommer.

Hjemmelaget fosset i angrep fra første stund.

De norske spillerne ble løpende i mellom og spesielt Arjen Robben fikk mye rom på sin venstrekant.

Men det ble ikke virkelig farlig før i det 12 minutt da Liverpool-spiss Dirk Kuyt headet over målet til Jon Knudsen.

Tre minutter senere lå ballen i mål, men Robin van Persie ble avvinket for offiside.

- Nederland var veldig gode i dag. Vi forsvarer oss ok, men det er synd at vi misser markeringen på den første scoringen, sier Morten Gamst Pedersen til ABC Nyheter.

- Totalt sett er det ikke godt nok. Vi må skape flere sjanser selv.

Carew ensom

De norske gutta klarte aldri å etablere noe spill inn på nederlendernes banehalvdel. Resepten var klar - lange baller opp på en ensom John Carew, men når ingen andre enn Carew av de norske spillerne befant seg nærmere enn 40 meter fra mål ble Drillos utvalgte aldri noe trussel.

Etter 32 minutter skulle VM-marsjen for Drillo gå fra før kampen å være vanskelig, til nærmest å bli helt umulig. Et hardt slått frispark av Rafael van der Vaart var Blackburn-stopper André Oijer høyest på i feltet og headet ballen kontant i nettet til høyre for Jon Knudsen i det norske målet.

- Jeg kan ikke huske sist jeg tapte en sånn duell. Jeg er veldig skuffet, sier Kjetil Wæhler til ABC Nyheter.

- De scorer på det vi skal være gode på: dødball. De skal ikke få score på den måten, sier stopperkollega Morten Fevang.

Der og da var det fullt fortjent at hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

Nederland kunne økt ledelsen like etter, men det hardt slåtte innlegget til Robin van Persie fant aldri en oransj tå.

Resten av omgangen trillet Nederland ball med norske spiller jagende etter.

Fevang-bom

Andre omgang startet med at Norge yppet seg, men det var igjen Nederland som burde scoret. Rafael van der Vaart fikk skyte fra vel 15 meter, men ballen gikk like til side for mål.

Etter 50 spilte minutter drepte hjemmelaget kampen. Debutant Morten Fevang forsøkte å stoppe ballen, men bommet fullstendig og Robin van Persie kunne bare dytte ballen videre til en stormende Arjen Robben. Real Madrid-spilleren gjorde ingen feil og banket ballen i mål fra skrått hold.

- Jeg prøver å snappe ballen - og gambler litt - men så bommer jeg, forteller Fevang, som likevel så et personlig lyspunkt:

- Jeg er veldig godt fornøyd med debuten, sier han.

Nederland fortsatte å spille ballen seg i mellom og både Robben, van Persie, Kuyt, Babel og Schaars fikk alle brukbare muligheter til å øke til 3-0, og kun en god Jon Knudsen i det norske målet hindret svært stygge sifre i den nederlandske havnebyen onsdag kveld.

Målløse - igjen

For fjerde gang på rad i VM-kvaliken har Norge gått målløse av banen. Ikke siden 2-2-kampen hjemme mot Island har de norske spilleren klart å putte ballen i mål.

Norge har heller ikke scoret på bortebane mot Nederland på 50 år. Sist gang var i 1959 da Norge tapte hele 7-1.

Nå er drømmen om Sør-Afrika nærmest bare forbeholdt de som tror på tusser og troll. Selv med seire i de tre siste kampene blir Norge ikke blant de åtte lagene som skal kjempe om fire plasser i neste års fotball-VM.