Gikk rundt i 185 km/t

Skjermdump av Google-kart over området.
Skjermdump av Google-kart over området.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTilstanden er ustabil og skadene alvorlige for én av de fem som var om bord da en speedbåt gikk rundt ved øya Idse i Rogaland lørdag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båten gikk rundt like etter klokka 15.30. Ulykken skjedde i forbindelse med båtracet Poker Run, som arrangeres utenfor Stavanger.

Alle de fem skadde ble brakt til Stavanger universitetssjukehus. Lørdag kveld opplyser sykehuset til NTB at en mann i slutten av 40-årene er alvorlig skadd, og at tilstanden hans er ustabil. For en mann i slutten av 20-årene er skadeomfanget uklart, men tilstanden stabil. Begge behandles ved intensivavdelingen.

En kvinne i 30-årene pådro seg skader i hodet og var lørdag kveld fortsatt til undersøkelse. Tilstanden hennes er stabil.

For to andre personer betegnes skadene som lettere.

Høy fart

Båten gikk rundt i høy fart på nordvestsiden av øya Idse. Den første meldingen gikk ut på at det var fire personer om bord i ulykkesbåten, men det viste seg etter hvert å være fem.

Et Sea King redningshelikopter, en luftambulanse, et kystvaktskip, en ambulansebåt og en redningsskøyte ble sendt til ulykkesstedet, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere andre båter som var i farvannet, tok seg også raskt til stedet.

Rallyfører Petter Solbergs båt lå et par hundre meter foran ulykkesbåten da ulykken inntraff. Les hva han gjorde for å redde mannskapet i sjøen: Vi gjorde det vi kunne

Avhører vitner

Ulykkesårsaken er ikke klarlagt. Det skal ikke være noen skjær i området eller spesielle værmessige forhold som kan forklare hvordan ulykken skjedde, opplyser HRS.

Båten ble lørdag kveld brakt på land for tekniske undersøkelser.

– Vitner, som skal ha vært rett i nærheten da ulykken skjedde, blir nå avhørt, forteller operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Festen som skulle vært holdt lørdag kveld i forbindelse med båtracet, er avlyst.