- Skriver for kidsa

Alexander Rybak møtte pressen torsdag i anledning lanseringen av sitt debutalbum.
Alexander Rybak møtte pressen torsdag i anledning lanseringen av sitt debutalbum.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAlexander Rybak bryr seg lite om svensk slakt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grand Prix-vinneren fikk mye skryt fra sin gamle læremester.Grand Prix-vinneren fikk mye skryt fra sin gamle læremester.

Alexander Rybak er glad for kritikernes terningkast for debutalbumet «Fairytales».

- Jeg er glad for at kritikerne har blitt supportere, sa Rybak under lanseringen av debutplaten torsdag.

Melodi Grand Prix-vinneren kan sole seg i høye terningkast fra et utvalg norske anmeldere, mens andre er mer lunkne i sin dom. Blant dem inneværende avis og svenske Aftonbladet som belønnet «Fairytales» med ett av seks poeng på karakterskalaen og sammenlignet innholdet med «smurfehits».

Alexander Rybak var naturlig nok ikke like begeistret over Aftonbladets dom:

- Det synes jeg er veldig rart. Jer er så langt borte som det er mulig å komme fra smurfehits, svarte Alexander Rybak tørt på spørsmål om hvordan han takler den svenske slakten.

- Jeg skriver for kidsa, men resultatet er jeg fornøyd med. Og at folket er fornøyd er minst like viktig som at jeg selv er det, understreket Grand Prix-vinneren fra podiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen rød tråd

- Jeg bryr meg ikke om sjanger eller om å ha en rød tråd, men om melodi. Jeg vil gi hver sang den respekten den fortjener, fortalte Norges nye store popidol videre.

Alexander Rybak tok plass på Grefsenkollen i Oslo sammen med sin gamle læremester Stephan Barrat-Due, som skrøt uhemmet og var tydelig stolt av sin tidligere elev.

- Alexander har hatt en fantastisk skolering. Han har lagt 7 500 timer med fiolinøving bak seg før han fylte 18 år, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han har en tradisjon for å forberede ting veldig godt. I disse Idol-tider blir man stjerne først og må ta håndverket etterpå. Sånn er det ikke med Alexander.

Misforstått «Fairytale»

Bød på smakebiter fra platen.Bød på smakebiter fra platen.

Alexander Rybak fokuserte ellers på låtene på den nye platen, samtidig som han mente at de fleste har misforstått hva Grand prix-låten «Fairytale» egentlig handler om.

- Den egentlige inspirasjonskilden til «Fairytale» er en folkekarakter i en norsk eventyrhistorie. Er det noen av dere som vet hvem jeg tenker på?, spurte han de fremmøtte i salen.

Den eneste som så ut til å kunne svaret var Stephan Barrat-Due:

- Huldra!, kom det spontant fra Alexanders venstre side.

- Ja, hun lokker til seg unge menn for så å forbanne dem til evig tid, la Rybak kjapt til, antageligvis i et forsøk på å dempe inntrykket om at «Fairytale» utelukkende er en gladsang.

- Ta dette med dur og moll... I Russland går det meste i moll, selv om teksten skulle handle om forelskelse. Jeg har det hviterussiske tungsinnet blandet med norsk optimisme, noe som sangene mine nok preges av, forklarte 23-åringen.

Vil ut i verden

Alexander Rybak fortalte videre at han gleder seg til å spille i andre europeiske land, hvor han har en sjelden mulighet til å reklamere for Norge.

- Jeg må gi ut noe som er europeisk, men vil samtidig benytte sjansen på å vise frem norsk kultur, understreket stjernen.