Fotball eller Grand Prix?

Det er klart for kamp om fjernkontrollen. (Foto: Scanpix)
Det er klart for kamp om fjernkontrollen. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFinalen i Grand Prix og Champions League går samtidig til neste år. - Et problem, sier UEFA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


EBU (European Broadcasting Union) har bestemt at Melodi Grand Prix-finalen som arrangeres i Norge skal begynne 21.00. Et kvarter tidligere er det imidlertid også avspark på Santiago Bernabeu i Madrid, der Europas to beste fotballag skal møtes i Champions League-finale.

UEFA:- Kan bli et problem

- Problemstillingen er ikke blitt diskutert innad i UEFA frem til nå, fordi vi er opptatt med å avvikle begge finalene i årets europacuper, UEFA-cupen og finalen i Champions League, opplyser pressekontoret i det europeiske fotballforbundet til ABC Nyheter.

UEFA ser helt klart at dette kan bli et problem for seertallene.

- Dette er noe vi må se nærmere på. For første gang så vil finalen bli arrangert på en lørdag, men det er helt klart at dette kan bli et problem. Vi vil nok se nærmere på saken om noen dager, trolig i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

UEFA er ikke fremmed for at de må sette seg ned med EBU for å diskutere en løsning som er best mulig for begge parter.

- Vi planla denne finalen for lenge siden og tok ikke høyde for andre arrangement som kunne være aktuelle samme dag. Slik som det er nå så ser vi ikke bort fra at vi blir tvunget til å sette oss ned sammen med EBU for å se hva vi kan gjøre. Det kan være slik at det arrangementet som har flest seere er det som får «førsteretten».

Pressekontoret til UEFA opplyser til ABC Nyheter at fjorårets finale i Moskva, mellom Manchester United og Chelsea, hadde 150 millioner tv-seere på verdensbasis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressekontak ved EBU, Michelle Roverelli forteller at de endelige seertallene for hvor mange som så Grand Prix-finalen verden over ikke vil være klare før i morgen. Som kjent var det over 2 millioner nordmenn som så Alexander vinne på lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK ønsker en løsning

Også NRK er løsningsorientert når det kommer til kampen mellom fotball og musikk.

- Vi er også kjent med at det i utgangspunktet er på samme dag. Det er selvsagt ingen som ønsker at det skal være sånn. Dette vil det nok bli diskutert på Europeisk nivå med oss i NRK involvert, sier kommunikasjonsdirektør i NRK Sigurd Sandvin til ABC Nyheter.

Sandvin forteller at det ikke er avgjørende for NRK at finalen går akkurat den 22. mai.

Hva velger du? Fotball eller Grand Prix? Kjør debatt!