Iniesta helt på overtid – Chelsea rasende på Øvrebø

MÅTTE HOLDES IGJEN: Didier Drogba måtte holdes vekk fra Tom Henning Øvrebø av vakter. Seks (!) ganger skrek Chelsea på straffe, uten at Øvrebø blåste. Flere av dem var høyst tvilsomme. (Foto: Reuters)

<pBarcelona til finalen etter utrolig drama.</p

KAMPFAKTA

Chelsea (England) – Barcelona (Spania) 1-1 (1-0), sammenlagt 1-1 (Barcelona til finale på bortemålsregelen):

Mål: 1-0 Michael Essien (9), 1-1 Andres Iniesta (90).

Tilskuere: 37.857

Rødt kort: Eric Abidal (66), Barcelona.

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Norge.

(NTB)

Eric Abidal og Dani Alves (som fikk gult kort) mister finalen med suspensjon.

Chelsea–Barcelona 1–1 (1–1 sammenlagt, Barcelona videre på bortemålsregelen).

Da Barcelona skulle bevise at stempelet som verdens beste lag var berettiget, mot Chelsea på Camp Nou i forrige uke, gikk de seg fast i en massiv, blå forsvarsmur og en revitalisert Petr Cech.

Da Barça fikk sjansen igjen i kveld, etter å ha ladet opp med 6–2-seier på Santiago Bernabéu, sto den ypperste verdensklassen på motsatt halvdel.

Chelsea spilte en ny briljant kamp defensivt, og i egen storstue skapte laget også sjanser mer enn nok til å score flere, men to minutter inn i overtiden så Michael Essiens fantastiske volleyskudd fra første omgang ut til å bli det eneste målet.

Så skjedde det utrolige.

På Barcelonas første store mulighet i kampen, og etter at gjestene hadde fått en mann utvist, steg Andres Iniesta frem fra 17 meter, skjøt ballen i krysset til 1–1 – og sendte Barcelona til finalen på flere scorede bortemål.

– Det var et vidunderlig øyeblikk å score, akkurat da vi trengte et mål, sier Iniesta ifølge NTB.

Rasende på Øvrebø

Chelsea-manager Guus Hiddink følte det stikk motsatt. Etter kampen var spillerne hans aldeles rasende på dommer Tom Henning Øvrebø.

Nordmannen dømte ikke bare sitt livs største kamp; han dømte også sin desidert vanskeligste.

Seks (!) ganger – siste gang mange minutter på overtid – skrek Stamford

Bridge-publikumet på straffe for hjemmelaget. Samtlige ganger vinket

nordmannen spillet videre.

Flere av dem var absolutt tvilsomme, og et par var relativt klare. Etter den siste situasjonen kokte det helt over for Chelsea-spillerne. Michael Ballack stormløp etter Øvrebø da han lot spillet gå etter at ballen traff Barcelona-stopper Piqués hånd.

– Ballen traff hånda mi, det er utilsiktet. Jeg synes ikke det er straffe. Det er dommerens avgjørelse, og vi må respektere den. Iblant er de gale, men jeg er bare glad vi er i finalen, sier Pique til Sky Sports.

– Det var tre situasjoner som var veldig klare. Jeg vil ikke si hva vi føler, men det er urettferdig, sier Guus Hiddink.

Essien med volleykanon

Også på bakgrunn av banespillet hadde Chelsea god grunn til å føle seg snytt. Hiddinks mannskap var klart best, og Iniestas scoring kom på gjestenes første skikkelig farlige forsøk.

Mot et Barcelona uten skadde Thierry Henry og Rafael Marquez og suspenderte Carles Puyol fikk vertene en drømmestart.

Ni minutter var spilt da et mislykket innlegg duppet til Michael Essien rundt 25 meter fra mål.

Ghaneseren ladet venstrebeinet, og knallet til på volley. Ballen smalt i tverrliggeren og inn, et drømmemål var et faktum – og Chelsea ledet 1–0.

Vertene la seg svært kompakt. Barça hadde ballen suverent mest, men skapte ingenting. Det gjorde derimot Chelsea. I tillegg til de potensielle straffesituasjonene fikk Didier Droga flere store muligheter.

Iniesta ble helt

Den største kom etter 52 minutter. Ivorianeren fikk ballen etter en opprulling, dro av en forsvarer og avsluttet alene med Victor Valdes, men Barça-keeperen reddet glimrende.

Midtveis i annen omgang viste Øvrebø tvilsomt ut Barças Eric Abidal, som i likhet med Dani Alves, som fikk gult kort, mister finalen.

Chelsea burde avgjort kampen – og kunne definitivt ha gjort det hvis Øvrebø hadde tildelt laget straffe i en av de utallige situasjonene.

I stedet skjøt Barça-kjæledeggen Andres Iniesta ballen i mål til 1–1 over to minutter på overtid.

Barcelona møter Manchester United i mesterligafinalen på Olympiastadion i Roma 27. mai.

Klikk på videoruta over artikkelen for å se Chelsea-managers reaksjon på Øvrebøs avgjørelser.