Cech reddet Chelsea

Chelseas målvakt, Petr Cech, stod en en glimrende match da Barcelona og Chelsea spilte 0-0 i Spania. Keeperen reddet engelskmennene ved flere anledninger. (Foto: Scanpix)

<pChelsea tok et langt steg mot en ny helengelsk mesterligafinale medd 0-0 mot Barcelona. Det kan de takke keeper Peter Cech for.</p

Barcelona (NTB-AFP): Chelsea gjorde en meget god defensiv kamp og slapp hjemmelaget til få store sjanser. Bakerst sto Petr Cech glimrende og tok seg av det som slapp gjennom leddene foran ham.

Barcelona holdt på å spurte til seier, men på overtid nikket Bojan Krkic over nesten åpent mål da det omsider så ut som Barcelona hadde satt gjestene sjakk matt. Rett etter reddet Cech alene med Alexander Gleb.

– Et fantastisk resultat for oss. Vi studerte dem nøye på forhånd og viste hvordan de liker å spille. De fikk ha ballen mye, men vi ga dem ikke rom til å skape gjennombrudd, sa Chelsea-kaptein John Terry.

– Dette er ikke et dårlig resultat for oss. Vi holdt nullen, og Chelsea kan ikke spille slik som dette på hjemmebane, insisterte Barcelona-spiss Samuel Eto’o.

Drogba-sjanser

Chelsea gikk svært defensivt til verks og la seg dypt mens Barcelona fikk trille ball på kryss og tvers. Det kunne gått enda bedre for Chelsea, som hadde første omgangs desidert største sjanse da Didier Drogba utnyttet en tabbe av midtstopper Rafael Marquez i det 39. minutt. Han fikk en dobbeltsjanse mot Victor Valdes, men Barcelona-keeperen reddet glimrende begge ganger.

Rett etter fikk Drogba en sjanse til da Gerard Pique tabbet seg ut, men ivorianeren lyktes ikke da heller.

Marquez hadde ingen god dag. I annen omgang sviktet det venstre kneet hans plutselig da han førte ballen ut av forsvar, og mexicaneren ble båret ut med en skade som setter ham utenfor resten av sesongen.

Lysere ble ikke utsiktene for Barcelona da hans erstatter Carles Puyol pådro seg et gult kort som setter ham utenfor returkampen i London.

Lyktes ikke

Barcelona, som har øst inn mål i La Liga hele sesongen, og som ydmyket Bayern München i forrige runde, slet lenge med å komme til sjanser. Først i siste halvdel av annen omgang begynte det å løsne.

Cech måtte vise klasse da Samuel Eto’o brøt gjennom i det 69. minutt. Fem minutter senere skrek Barcelona på straffe, og kanskje berettiget, da José Bosingwa dro ned Thierry Henry i feltet.

Cech slo til corner da Andres Iniesta brente til fra spiss vinkel i det 81. minutt. Så fulgte de store sjansene til innbytterne Krkic og Gleb på overtid.

Chelsea ligger best an foran returkampen på Stamford Bridge, men Barcelona har kvalitet nok til at spenningen lever for fullt.

I kveld møtes Manchester United og Arsenal til første kamp i den andre semifinalen.(©NTB)