Verre enn i fjor

VANSKELIG START: Henning Berg og Lillestrøm står uten seier, og med bare tre poeng, etter seks runder. Det er to poeng færre enn på samme tid i fjor.(Foto: Scanpix)
VANSKELIG START: Henning Berg og Lillestrøm står uten seier, og med bare tre poeng, etter seks runder. Det er to poeng færre enn på samme tid i fjor. (Foto: Scanpix) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJumbo-LSK har åpnet to poeng dårligere enn i fiaskosesongen 2008.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ÅRÅSEN (ABC Nyheter): En rekke eksperter har spådd fjorårets tredje dårligste eliteserielag, Lillestrøm, på medaljeplass i år.

Seks runder inn i sesongen står laget med null seire og tre poeng.

Det er to poeng svakere enn på samme tid i fjorårets fiaskosesong, og betyr at Romerikes fotballstolthet innehar jumboplassen i eliteserien.

Les også: Prica helt da RBK snudde til seier

– Frustrerende

– Det er ikke så mye å kommentere, det er bare å konstatere at tabellsituasjonen er som den er, sier en skuffet, men fattet Henning Berg til ABC Nyheter etter gårsdagens 1–2-tap for serieleder Rosenborg på Åråsen.

Lillestrøm hadde marginene mot seg. På stillingen 1–0 fikk de Edwin Eziyodawes mål meget tvilsomt annullert av dommer Tom Henning Øvrebø.

De siste ti minuttene raknet det. Trønderne snudde 0–1 til 2–1 etter scoringer av innbytter Rade Prica og Marek Sapara.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Frustrerende, konstaterte Berg.

– I første omgang har vi bra defensiv samhandling, men blir spilt lave. I 2. omgang har vi mer samhold og intensitet. Da er vi klart bedre, mener LSK-sjefen.

Bjørn Helge Riise ga vertene ledelsen på lagets første sjanse. Da var det spilt

55 minutter. Og det var bare lagets sjette mål for sesongen.

– Holder ikke distansen

– Vi er ikke dyktige nok foran noen av målene. I banespillet gjør vi mye bra – men vi slipper også inn for enkle mål, sier Henning Berg.

Han anser følgende faktorer som Lillestrøms fremste utfordringer fremover, i forsøket på å kjempe seg vekk fra jumboplassen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal styrke samhandlingen, og bli mer solide gjennom hele kampen. Men vi har gjort gode kamper tidligere i år: Mot Tromsø (1–1) og Stabæk (1–1) var vi mye, mye bedre, sier han.

– Det er tungt. Det føles nesten som om vi har hatt seieren i lommen i flere kamper, men vi holder ikke distansen ut, mener kaptein Frode Kippe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå må vi opp med kassa, sier forsvarskollega Håvard Nordtveit.

Hamrén: Vi skal bli bedre

Rosenborg overtok tabelltoppen med ett poengs margin på Molde. Etterpå var trener Erik Hamrén fornøyd med den spillemessige prestasjonen. Han skrøt av den avgjørende innbytteren Rade Prica – og han var «utrolig stolt» av spillernes moral.

Men han mener årets soleklare gullfavoritt bør heve seg enda mer.

– Vi står kampene veldig bra, og har det som skal til for å bli et topplag. Men vi har en ambisjon om å bli bedre spillemessig, sier han.