– Vi skulle hatt straffe

STERK PRESTASJON: Mohammed Abdellaoue satte inn sitt første seriemål for sesongen da han kjempet seg fri og lurte Håkon Opdal etter elleve minutter.(Foto: Scanpix)
STERK PRESTASJON: Mohammed Abdellaoue satte inn sitt første seriemål for sesongen da han kjempet seg fri og lurte Håkon Opdal etter elleve minutter. (Foto: Scanpix)

<pMen Andresen mente 1–1 mot Brann var omtrent som fortjent.</p

KAMPFAKTA

Vålerenga – Brann 1-1 (1-1):

12.614 tilskuere.

Mål: 0-1 Jan Gunnar Solli (4), 1-1 Mohammed Abdellaoue (11).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Jarl André Storbæk, Vålerenga, Bjørnar Holmvik, Brann.

Vålerenga (4-5-1): Troy Perkins – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Allan Jepsen, Freddy dos Santos – Dawda Leigh, Kristofer Hæstad, Mohammed Abdellaoue (Morten Berre fra 46.), Martin Andresen (Harmeet Singh fra 33.), Daniel Fredheim Holm (Mustafa Abdellaoue fra 74.) – Bengt Sæternes.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Bjørnar Holmvik, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Cato Guntveit (Bjørn Dahl fra 38.) – Jan Gunnar Solli (Cato Hansen fra 82.), Gylfi Einarsson, Tijan Jaiteh, Birkir Mar Sævarsson – Erik Huseklepp, David Nielsen (Azar Karadas fra 73.). (©NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Vålerenga – Brann 1–1.

Skuffende sesongstarter, merkbart press på manager og trener og rivalisering mellom øst og vest dannet opptakten til kveldens klassiker mellom Vålerenga og Brann.

En seier ville lettet presset på Martin Andresen eller Steinar Nilsen. Men viktigst var det kanskje å unngå tap.

Og uavgjort ble det. To tidlige scoringer – av henholdsvis Jan Gunnar Solli og Mohammed «Moa» Abdellaoue – sørget for 1–1.

– Skulle hatt straffe

– Vi har nok målsjanser, og bør kunne avgjøre dette, sier Brann-trener Steinar Nilsen til ABC Nyheter etter kampen.

– Det er ingen god fotballkamp. Begge lag gjør mange feil. Uavgjort er et greit resultat, sier VIF-manager Martin Andresen.

Minuttet før slutt skrek Vålerenga på straffe da ballen traff Olafur Bjarnasons hånd. Dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

Martin Andresen og hovedtrener Tor Ole Skullerud mente Vålerenga ble snytt.

– Vi skulle hatt straffe. Han tar armen ut fra kroppen, sier de etter kampen, men forstår at det var vanskelig for dommeren.

Staberg så at ballen traff hånden. Men han mente ikke hånden var i en unaturlig posisjon. Han var trygg på at han tok riktig avgjørelse.

Glimrende kontring ga Brann-ledelse

Vålerenga dominerte banespillet klart i første omgang, og kunne meget vel tatt en tidlig ledelse da Erik Hagen fikk en stor mulighet. I stedet fikk laget en i fleisen etter bare fire minutter.

Erik Huseklepp drev en strålende kontring og slo helt over på bakre stolpe. Der ventet Jan Gunnar Solli, som puttet ballen i åpent mål til 0–1 og en drømmestart for Brann.

– De får en veldig billig scoring. Så tar vi helt over kampen, sier Martin Andresen.

Bergenserne fikk imidlertid bare beholde ledelsen i syv minutter – inntil Vålerenga ga en demonstrasjon i direkte fotball.

«Moa»s første i år

En langpasning ble stusset videre av Bengt Sæternes til Mohammed «Moa» Abdellaoue, som brøt seg igjennom, lurte Håkon Opdal og dyttet inn utligningen.

Det var hans første scoring for sesongen.

Vålerenga dominerte omgangen, anført av en frisk og god Daniel Fredheim Holm. Laget var nær ved å ta ledelsen da kapteinen fintet seg fri på kanten og slo inn til Dawda Leigh, men Leighs avslutning ble reddet på streken.

Martin Andresen måtte gå av banen med en lårhøne etter en drøy halvtime. Han håper imidlertid å være tilbake om noen få dager. Også «Moa» og Fredheim Holm måtte byttes ut med skader. Mandag får de vite hvor lenge de eventuelt må sitte på sidelinjen.

Da nøkkelspillerne gikk ut, mistet VIF mye slagkraft fremover.

Og bare flaks skyldtes at laget unnslapp baklengsmål da Birkir Már Sævarsson misset en kjempesjanse alene med Troy Perkins.

Brann stadig uten seier

Dawda Leigh startet annen omgang med et skudd i stolpen, foranlediget av pene kombinasjoner med Fredheim Holm, men Brann kom bedre med i kampen etter hvert.

Da et innlegg fra Erik Huseklepp ble stanget mot mål av Sævarsson, var det bare en kanonredning av Perkins som hindret borteledelse.

Perkins hadde en viktig redning til på lager. David Nielsen kom til en meget farlig avslutning, men igjen var den amerikanske keeperen parat.

Vålerenga kunne fått sin store sjanse til å avgjøre rett før slutt, men da Per Ivar Staberg vinket spillet videre etter at ballen traff Olafur Bjarnasons hånd, endte det uten flere scoringer.

Dermed står Brann uten seier etter fem runder i eliteserien. Seriemesteren fra 2007 ligger nest sist. Vålerenga er på 13. plass.