«Mos» sikret Andresen kjærkommen seier

VIFs målscorer Mostafa Abdellaoue med Mohammed Abdellaoue (bak) jubler etter 2-0 seieren i eliteseriekampen over Lillestrøm på Åråsen stadion mandag kveld Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pVålerenga vant 2–1 på Åråsen.</p

KAMPFAKTA

Lillestrøm – Vålerenga 1-2 (0-1):

10.287 tilskuere

Mål: 0-1 Olivier Occean (selvmål 23), 0-2 Mostafa Abdellaoue (80), 1-2 Frode Kippe (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Espen Søgård, Lillestrøm.

Lillestrøm (4-4-2): Otto Fredrikson – Lunan Ruben Gabrielsen, Håvard Nordtveit, Frode Kippe, Stian Ringstad (Vidar Riseth fra 33.) – Bjørn Helge Riise (Mathis Bolly fra 31.), Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Magnus Myklebust – Olivier Occean, Arild Sundgot (Edwin Eziyodawe fra 56.).

Vålerenga (4-2-3-1): Troy Perkins – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, André Muri, Freddy dos Santos – Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Harmeet Singh fra 49.) – Dawda Leigh, Mohammed Abdellaoue (Morten Berre fra 13.), Daniel Fredheim Holm (Mostafa Abdellaoue fra 78.) – Bengt Sæternes. (©NTB)

ÅRÅSEN (ABC Nyheter): Lillestrøm–Vålerenga 1–2.

Ett poeng, 3–8 i målforskjell og tungt press på spillende manager Martin Andresen var Vålerengas fasit etter tre runder i årets eliteserie.

Det er ingen overdrivelse å påstå at Vålerenga trengte en seier i kveld. Og den kom på best tenkelige måte – i bortemøtet med erkerival Lillestrøm.

Et selvmål av Olivier Occean i første omgang førte Oslo-klubbens i ledelsen, før Mostafa Abdellaoue la på til 2–0 ti minutter før kampslutt. Frode Kippes redusering på overtid kom til liten nytte for tregtstartende Lillestrøm.

Martin Andresen fikk en ytterst kjærkommen seier – og kanskje et aldri så lite pusterom.

– Det kan kanskje lette litt på trykket, og gjøre arbeidsforholdene bedre, sier Andresen til ABC Nyheter.

Berg: De vinner fortjent

For Lillestrøm og trener Henning Berg er tilstanden dystrere. Den antatte medaljekandidaten står med to poeng etter fire runder.

– Vålerenga vinner fortjent. Vi er ikke gode på det vi vil være gode på, sier Henning Berg til ABC Nyheter.

Berg ønsket å komme mer rundt på kantene enn tilfellet ble.

– Vi presser ballen for mye inn fra midten, opp mot Occean. Vi hadde håpet å få satt opp kantene i mye større grad enn hva vi klarte.

Selvmål av Occean

Mohammed «Moa» Abdellaoue, som herjet med LSK i VIFs 3–0-seier på Åråsen i fjor, gikk av banen med skade etter bare 13 minutter, men det hindret ikke Vålerenga fra å være friskest før pause.

– Vi burde scoret flere i første omgang. De tar over mer i annen, selv om de ikke skaper så veldig mange store sjanser, sier Martin Andresen, som var «veldig glad» for seieren.

Ledermålet kom etter 23 minutter. André Muri var først på et innkast fra Freddy dos Santos, og hælklakket ballen bakover i feltet – hvor en hardt presset Olivier Occean headet ballen i eget mål.

Lillestrøms angrepsspill imponerte ikke massene mot et Vålerenga-lag som hang mye bedre sammen enn tidligere i sesongen. En meget god Daniel Fredheim Holm førte an i offensiven, og kom til flere store sjanser, men maktet aldri å score.

Olivier Occean burde utlignet knappe ti minutter etter hvilen. Unggutten Mathis Bolly fant kraftspissen i perfekt posisjon, men avslutningen gikk svakt utenfor målet.

Superinnbytteren med pen avgjørelse

Ti minutter før slutt gjorde lillebror Mostafa «Mos» Abdellaoue oppgaven bortimot umulig for Lillestrøm.

Han hadde bare vært på banen i to minutter da han dro seg enkelt fri og knallet ballen i mål til 0–2.

Lillestrøm fikk sin redusering på overtid, da Frode Kippe stusset ballen i en bue over Troy Perkins og i nettmaskene – men rakk aldri å utligne.

Det betydde en ny nedtur for kanarifuglene. Tapet var det annet på rappen etter 1–3-smellen mot Aalesund forrige helg. Medaljekandidatens to fattige poeng lukter det ikke fugl av.

Det gjør det heller ikke av Vålerengas fire. Men dagens seier var en stor opptur for Martin Andresen & co.