Vidic-mareritt da Liverpool knuste United

HELTENE: Steven Gerrard og Fernando Torres scoret hvert sitt mål, og var avgjørende for å senke Manchester United 4-1 på Old Trafford.Foto: AFP/Scanpix
HELTENE: Steven Gerrard og Fernando Torres scoret hvert sitt mål, og var avgjørende for å senke Manchester United 4-1 på Old Trafford. Foto: AFP/Scanpix

<p- Vi var fantastiske, sier Gerrard etter 4-1 på Old Trafford.</p

KAMPFAKTA

Manchester U. – Liverpool 1-4 (1-2). M: Cristiano Ronaldo (str. 23). L: Fernando Torres (28), Steven Gerrard (str. 44), Fabio Aurelio (77), Andrea Dossena (90). T: 75.569. Rødt kort: Nemanja Vidic (76), Manchester U.

(©NTB)

Manchester United–Liverpool 1–4.

Manchester United kunne avgjøre ligaen. Liverpool kunne holde drømmen om ligagull i live.

Oppladningen var briljant: Mens United ekspederte Inter ut av Champions League, gjorde Liverpool det samme med Real Madrid – etter elleville 4–0 på Anfield.

Det lå til rette for en kanonkamp. Men scenariet 4–1 til Liverpool på Old Trafford – etter at United tok ledelsen – kan ikke ha eksistert i de villeste supporterfantasier.

– Jeg er veldig fornøyd, det er stort for fansen, for spillerne og for meg. Det har vært en fantastisk uke, sier Liverpool-manager Rafa Benítez til Canal+.

Cristiano Ronaldo ga United ledelsen på straffe, men superduoen Fernando Torres og Steven Gerrard snudde alt med hvert sitt mål før – også Gerrard på straffe – og alt sammen før pause.

Torres’ mål kom etter en tabbe av Nemanja Vidic. United-stopperens håpløse dag ble komplett da han i annen omgang ble utvist, for annen gang mot Liverpool denne sesongen, etter å ha dratt ned Gerrard.

Fabio Aurélio og Andrea Dossena gjorde det hele til ydmykelse med flotte mål i sluttminuttene.

– Denne er hard å svelge, særlig siden jeg synes vi var det beste laget. Vi må akseptere at dette var en dårlig dag med tanke på hvor mye vi tapte, sa manager Alex Ferguson.

Ronaldo-straffe ga United-ledelse

Men i Liverpool-leiren var stemningen på toppnivå.

Det er sjelden noen kommer hit og vinner. De er både verdensmestere og europamestere, og vi kunne fort ha tapt denne kampen 1-0, men vi viste stor karakter og ga aldri opp. Alle, fra Reina og helt frem, var fantastiske, sa Steven

Gerrard til Sky Sports.

– Å slå United er alltid veldig, veldig vanskelig, og å slå dem her er spesielt vanskelig, så all kreditt til spillerne, de jobbet veldig hardt, sa Rafa Benítez til Canal+.

Det begynte så bra for ligaleder United. Første omgang var halvspilt da Ji-Sung Park ble felt av en klønete Pepe Reina, og Alan Wiley pekte korrekt på straffemerket.

Cristiano Ronaldo skjøt hardt og velplassert inn sitt trettende ligamål for sesongen.

Men sterk karakter har vært et av denne Liverpool-utgavens fremste kjennetegn, og sjelden har det vist seg tydeligere enn i dag.

Snuoperasjonen

Som i 2–1-seieren på Anfield i det omvendte oppgjøret snudde Liverpool kampen etter Uniteds ledermål. Og denne gangen tok det bare fem minutter før utligningen var et faktum. Med hjelp av en kjempetabbe av en årets spiller-kandidat: ulykksalige Nemanja Vidic.

Med Fernando Torres i hælene feilberegnet Vidic totalt, og slapp spanjolen alene

med Edwin van der Sar. Da var det ingen tvil.

Torres dro United-keeperen ned mot høyre, og avsluttet brennsikkert til venstre i mål. 1–1.

Snuoperasjonen var bare så vidt begynt. Minuttet før pause tok dramaet en ny vending. Og alle nøytrale – eller Liverpool-kjærlige – supportere fikk en påminnelse om hvorfor de elsker fotball, hvor utforutsigbar den kan være.

Steven Gerrard stormet inn i feltet, og rakk ballen så vidt før Patrice Evra, som felte ham. Dommeren dømte korrekt straffe igjen.

Og kapteinen satte selv inn 2–1 for Liverpool.

Mareritt for Vidic

Manchester United presset hardt på for utligning i annen omgang, men defensivt bunnsolide Liverpool holdt stand. Kvarteret før slutt gikk alt bortelagets vei.

Steven Gerrard var på vei igjennom da han ble dratt overende av Nemanja Vidic. Serberen ble vist det rødt kortet, som han ble det på Anfield i fjor høst.

På det påfølgende frisparket skrudde Fabio Aurélio inn 3–1.

Andrea Dossena, som scoret 4–0-målet mot Real Madrid tirsdag, fikk æren av å fullføre ydmykelsen med en utsøkt lobb minuttet før slutt.

Svært effektive Liverpool vant 4–1, og noterer 8–1 på to kamper over Manchester United og Real Madrid.

United leder med fire poeng på Liverpool, men har én kamp til gode.

Ennå er det spenning i gullkampen i Premier League.

– Etter dette kan vi gå til hver kamp og tenke at alt er mulig, sa Rafa Benítez.