Blodbad på tysk skole

Blodbad på tysk skole
Blodbad på tysk skole
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p17-åringen Tim Kretschmer tok livet av 15 mennesker før han selv mistet livet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland rystes av sin fjerde skolemassakre på få år. En tidligere elev tok i alt 15 liv før han selv avsluttet livet på en parkeringsplass.

Foreløpig er det ingen som forstår hva som drev 17-åringen Tim Kretschmer til å utføre en av Tysklands verste skolemassakrer. Ved 9.45-tiden onsdag morgen stormet han inn på Albertville realskole i Winnenden sørvest i Tyskland. Ikledd svart uniform så han ut til å være fast bestemt på å drepe så mange som mulig ved skolen der han selv var elev fram til 2007.

Ni elever og tre lærere ble drept før politiet dukket opp etter få minutter. Deretter flyktet gjerningsmannen og startet på en vill bilferd som endte 30 kilometer unna i byen Wendlingen.

Først fire timer senere kunne politiet melde at dramaet var over. Da var 15 personer drept, blant dem to personer i en bilforretning ved parkeringsplassen der 17-åringen endte sitt liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet skjøt han trolig seg selv etter å ha blitt såret i en skuddveksling med politiet. To av politimennene ble alvorlig såret under skytingen, men tilstanden deres var onsdag kveld stabil.

Fryktelige scener

Ved realskolen i Winnenden ble mange elever sjokkerte vitner til at medelever ble skutt i hodet.

– Han ladet våpenet sitt om og om igjen, sier den lokale politisjefen Konrad Gelden. Alle de drepte elevene var 14-15 år, og åtte av dem var jenter.

Gjerningsmannen gikk tilbake til det samme klasserommet tre ganger for å drepe stadig flere, opplyser øyenvitner til avisa Bild.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er dere ikke døde ennå, skal han ha sagt da han kom tilbake for tredje gang. En av lærerne ble drept da hun kastet seg foran en elev.

Flere elever hoppet ut av vinduene for å komme seg unna skytedesperadoen, og i alt sju elever ble såret i kuleregnet, før 17-åringen forlot skolen. På vei ut drepte han to kvinnelige lærere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter skjøt og drepte han en ansatt ved en psykiatrisk klinikk i nærheten, før han kapret en bil og tvang sjåføren til å kjøre mot Wendlingen.

– Ikke til å fatte

Tysklands statsminister Angela Merkel kaller drapene for en forferdelig forbrytelse.

– Som alle andre i Tyskland synes jeg det som skjedde ved Albertville realskole i dag, er ufattelig, sa Merkel da hun onsdag uttrykte medfølelse med ofrenes familier og venner.

– Det er en sorgens dag for hele Tyskland. Våre tanker går til familiene og vennene. Vi tenker på dere, og vi ber for dere, sa Merkel.

Ifølge myndighetene er det ingenting som tydet på at 17-åringen skulle bli en av Tysklands verste drapsmenn.

– Han ønsket å ødelegge en hel skole. Han hadde ikke pekt seg ut på noen måte. Det var ingenting i hans bakgrunn som skulle tilsi at dette ville skje, sier innenriksministeren i delstaten Baden-Württemberg, Heribert Rech.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tok farens våpen

I guttens hjem ble det imidlertid oppbevart i alt 15 våpen ettersom faren hans var en aktiv skytter. Ett av dem manglet da kommandostyrker stormet boligen onsdag. Det er dette våpenet gutten brukte, og han tok også med seg 50 kuler, opplyser politiet.

Flere europeiske land har sendt kondolanser i forbindelse med massakren. Også kong Harald har skrevet et telegram til Tysklands president Horst Köhler der han uttrykker dyp medfølelse med de berørte familiene og det tyske folk. (©NTB)