360 minutter uten Arsenal-scoring

FRUSTRASJON: Robin van Persie og Arsenal spilte sin fjerde strake Premier League-kamp uten å score. Med 0-0-resultatet har Brede Hangeland (i bakgrunnen) og Fulham tatt fire av seks poeng mot byrivalen denne sesongen.Foto: AP/Scanpix
FRUSTRASJON: Robin van Persie og Arsenal spilte sin fjerde strake Premier League-kamp uten å score. Med 0-0-resultatet har Brede Hangeland (i bakgrunnen) og Fulham tatt fire av seks poeng mot byrivalen denne sesongen. Foto: AP/Scanpix

<pHangeland & co. sto i veien igjen.</p

PREMIER LEAGUE LØRDAG (27. RUNDE)

Arsenal – Fulham 0-0. T: 60.102.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland var ubenyttet reserve.
Chelsea – Wigan 2-1 (1-0). C: John Terry (25), Frank Lampard (90). W: Olivier Kapo (82). T: 40.714.
Everton – West Bromwich 2-0 (1-0). E: Tim Cahill (36), Luis Saha (70). T: 33.898.
Middlesbrough – Liverpool 2-0 (1-0). M: Xabi Alonso (selvmål 32), Tuncay Sanli (63). T: 33.724.
Spilles søndag: Hull – Blackburn, West Ham – Manchester C., Bolton – Newcastle, Aston Villa – Stoke.
(NTB)

Arsenal–Fulham 0–0.

Bare tre lag har sluppet inn færre mål i årets Premier League enn Fulham – med Brede Hangeland som forsvarsgeneral.

Med Arsenals scoringsstatistikk de siste kampene friskt i minne var det neppe noen sensasjon at dagens London-derby endte målløst.

For det er ikke mye igjen av angrepsmaskinen som Arsenal har vært kjent som de siste årene, særlig i gullsesongene 2001/02 og 2003/04.

Ikke bare har de siste fem Premier League-kampene endt uavgjort. De siste fire har endt 0–0.

Forrige Arsenal-mål i ligaen ble scoret av Robin van Persie på overtid i 1–1-møtet med Everton. Det gir 360 ordinære minutter uten nettsus.

Van Persie har scoret eller assistert hver eneste Arsenal-scoring etter nyttår. Han var svært nær også i dag.

Etter åtte minutter ble en hard heading stanset av en kanonredning av Mark Schwarzer. 20 minutter senere misset han en dobbeltsjanse. Og i annen omgang traff han stolpen med en heading.

Andrej Arsjavin spilte hele kampen for Arsenal, og viste gode tendenser, men hverken han eller van Persie maktet å score. Det gjorde heller ikke Fulham, til tross for flere gode sjanser.

Brede Hangeland, som ble matchvinner i det omvendte oppgjøret, hadde god grunn til å si seg fornøyd med ett poeng på Emirates.

Mens Fulham holder stand på 8. plass, er den særdeles viktige 4. plassen i ferd med å ryke for Arsenal. Opp til Aston Villa er det fem poeng. I morgen kan det bli åtte når Villa får besøk av Stoke.