Ronaldo senket Gamst og co.

AVGJORDE: Som så mange ganger før avgjorde Ronaldo for Manchester United på frispark. Foto: AFP/Scanpix

<pRooney og Ronaldo sikret Manchester United en åtte poengs ledelse før Liverpool skal ut i kamp mot Manchester City i morgen. Men for første gang siden november slapp serielederen inn mål i Premier League. </p

PREMIER LEAGUE (26. runde)

Arsenal – Sunderland 0-0. T: 60.104.

Aston Villa – Chelsea 0-1 (0-1). C: Nicolas Anelka (19). T: 42.585.
John Carew spilte 20 minutter som innbytter for Aston Villa.
Bolton – West Ham 2-1 (2-0). B: Matthew Taylor (10), Kevin Davies (11). W: Scott Parker (66). T: 21.245.
Manchester U. – Blackburn 2-1 (1-1). M: Wayne Rooney (23), Cristiano Ronaldo (60). B: Roque Santa Cruz (32). T: 75.000.
Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.
Middlesbrough – Wigan 0-0. T: 24.020.
Stoke – Portsmouth 2-2 (0-0). S: James Beattie (str. 78, 80). P: Niko Kranjcar (75), Ryan Shawcross (selvmål, 90). T: 27.000.
Spilles søndag: Fulham – West Bromwich, Liverpool – Manchester C., Newcastle – Everton.
Spilles mandag: Hull – Tottenham.
(NTB)

Wayne Rooney sendte Manchester United i ledelsen med sitt andre mål på fire dager i lørdagens kveldskamp i Premier League.

Men så sjokkerte Roque Santa Cruz hele Old Trafford da han scoret på hjemmelaget som ikke hadde sluppet inn mål siden 8. november i serien.

Etter pause avgjorde Ronaldo imidlertid kampen til serielederens fordel.

Kampen startet med at en skuddvillig Paul Scholes startet der han slapp mot Fulham i midtukekampen onsdag. Midtbaneeleganten leverte gode skuddforsøk, men ingen av dem resulterte i scoring denne gangen.

Da et drøyt kvarter av oppgjøret var unnagjort la Ronaldo inn fra sin høyrekant, men Nelson i Blackburn-forsvaret fikk med nød og neppe ryddet opp. Både Rooney og Carrick var nære på å sette ballen i mål.

Rooneys andre på fire dager

Kampen åpnet altså med United-kontroll og Rooney sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter.

Det startet med en lur pasning fra Nani som ble spilt inn fra hjørnet av 16-meteren. Nelson og Rooney duellerte i feltet, men det var sistnevnte som endte opp med ballen.

Rooney gjorde ingen feil alene med Paul Robinson og dermed var hans andre scoring for uken et faktum.

Rooney kom for øvrig tilbake fra en skade som har holdt ham ute siden januar mot Fulham onsdag, og har virkelig funnet scoringsformen allerede.

Første baklengs siden november

Det så ikke ut til at Blackburn hadde mye å svare med, men etter 32 minutter gav Nani bort ballen til Ooijer på midtbanen. Han fant Santa Cruz med en god pasning, og spissen rundet United-keeper Kuszczak før han puttet ballen i mål.

Dermed røk altså baklengsrekorden til United, og deres første innslupne i Premier League siden 8. november var et faktum. Edwin van der Sars rekord står derimot fremdeles.

Neste nevneverdige mulighet kom minuttet før pause da Morten Gamst Pedersen gav United en corner. Innsvingeren fra Nani fant Evans som headet ballen i mål. Dommer Webb annulerte imidlertid og mente unggutten hadde vært for tøff i duellen med Givet.

Skremmeskudd fra Blackburn

Etter hvilen kom Ronaldo til et godt skuddforsøk etter få minutter, men det var Blackburn som burde tatt ledelsen like før timen var spilt. Nelson fikk til en avslutning fra fem meter, men den gikk i stolpen. Returen gikk ut i feltet, men skuddforsøket ble reddet av Kuszczak.

Ronaldo fikk tidligere i andre omgang gult kort da han prøvde å filme seg til frispark på 16 meter, men etter 59 minutter fikk han muligheten fra skrått hold.

Frisparket var hardt og velplassert og føk inn i Blackburn-keeper Paul Robinsons lengste hjørne. Ikke en enormt imponerende prestasjon av sisteskansen, men Ronaldo sendte uansett United i føringen igjen.

Gamst ville ha straffe

Etter 66 minutter ropte Sam Allardyce og Blackburn iherdig på straffe da Gamsten gikk ned mens han forserte i feltet til United, men Webb vinket spillet videre.

Gamsten fikk også en god mulighet etter 80 minutter, men skuddet hans gikk utenfor. I det hele tatt hadde Blackburn flere muligheter til å snappe med seg poeng fra denne kampen, men det ville seg ikke.

Og mot slutten hadde også Rooney, Ronaldo og Berbatov muligheten til å drepe kampen for Manchester United.

Noen flere scoringer ble det ikke på Old Trafford og dermed kunne hjemmelaget innkassere en meget solid ledelse på toppen av tabellen før Liverpool skal ut i kamp søndag.