VAKKERT: Nicolas Anelkas 15. ligamål, foranledighet av en strålende prestasjon av Frank Lampard, senket Aston Villa og ga Guus Hiddink en perfekt start på sin Chelsea-karrière.Foto: Reuters/Scanpix.
VAKKERT: Nicolas Anelkas 15. ligamål, foranledighet av en strålende prestasjon av Frank Lampard, senket Aston Villa og ga Guus Hiddink en perfekt start på sin Chelsea-karrière. Foto: Reuters/Scanpix.

<p– Spillernes klemming var ekte, sier manageren.</p

Aston Villa–Chelsea 0–1.

Det var ikke direkte noen russisk revolusjon som ble presentert da Guus Hiddink debuterte som Chelsea-manager, men de godt synlige forbedringene holdt til seier over Premier Leagues tredje beste lag så langt.

Eier Roman Abramovitsj’ fjerde manager på 17 måneder fikk en perfekt start.

I nøkkelkampen i medaljestriden mot bunnsolide Aston Villa tok Chelsea kommandoen fra start, sikret en tidlig ledelse, og sto imot alt hva Villa produserte av press, kampen ut – til Hiddinks kontrollerte begeistring.

– Det var en veldig god start i nye omgivelser og i en ny situasjon, sier Hiddink til Sky Sports.

Han kunne takke Frank Lampard og Nicolas Anelka.

Og deres kunstmål som avgjorde kampen.

– Vi viste karakter. Det var flott for alle spillerne og for manageren, sa matchvinner Anelka etterpå.

Vakkert seiersmål

En ellers god Petr Cech hadde holdt på å rote Villa opp i ledelsen, men blitt reddet av en svak avslutning fra Emile Heskey, da Chelseas to beste offensive spillere denne sesongen tegnet et stykke fotballkunst.

19 minutter var spilt da Lampard genialt dro seg forbi to spillere med en lekker tofotsdribling, og stakk Anelka gjennom med en presis pasning.

Premier League-toppscoreren nektet å være dårligere, chippet ballen over Brad Friedel, og ga Chelsea ledelsen med sitt 15. ligamål for sesongen.

Det var vakkert, og det var nok. Selv om Aston Villa hadde nok sjanser til å score flere.

– 1. omgang var mest tilfredsstillende. Vi spilte veldig god fotball, hadde ballen mye, og var farlige. Det eneste vi ikke gjorde, var å score et nytt mål som ville drept kampen, sier Hiddink.

Villa-målvakt Friedel måtte i aksjon med en strålende redning på en heading fra John Terry etter en drøy halvtime, men enda nærmere scoring var Ashley Young to minutter senere.

Fartsylt og underholdende

Petr Cech var utspilt da Young avfyrte et (feil idømt) frispark fra god posisjon, men ballen smalt i tverrliggeren og ut.

1. omgang var svært fartsfylt og underholdende. Aston Villa fortsatte i samme spor rett etter pause.

Gabriel Agbonlahor fikk en gigantsjanse da han kjempet seg fri fra skrått hold, men istedenfor å gå mot mål skjøt han tidlig, og Petr Cech reddet til corner.

James Milner misset en ny flott mulighet like etter, og Petr Cech var parat igjen da Gareth Barry knallet til fra god posisjon enda noen minutter senere, men Villa fikk aldri hull på byllen.

Det hjalp lite at John Carew ble byttet inn 20 minutter før slutt. Han var mer skuffet over resultatet enn over å måtte starte på benken etter å ha spilt mye den siste tiden etter sitt lange skadeavbrekk.

– Formen begynner virkelig å komme, og etter den skaden jeg hadde, har ting gått bra, så jeg ser positivt på fremtiden, sier Carew til Canal+.

Nøkkelseier

Isteden kunne Chelsea lagt på til 2–0. Først kom Bosingwa alene med Friedel, uten uttelling, og på overtid var Michael Ballack nær nettsus med et hardt skudd, men punktumet kom aldri.

Det var heller ikke nødvendig.

Med tre essensielle poeng passerte Chelsea Aston Villa med ett poeng, og inntok 3. plassen på tabellen.

Og mens Aston Villas rekke på 13 ligakamper uten tap tok slutt, fikk Guus Hiddink den debuten han ønsket.

– Da spillerne klemte hverandre etter kampen, tror jeg ikke det var et spill for galleriet. Jeg tror det var ekte, konkluderte manageren til Sky Sports.