- Ikke noe nytt om Drillo

Ikke noe nytt om Drillos kontrakt med fotballforbundet, sier hans agent Gunnar Martin Kjenner. Foto: Scanpix.
Ikke noe nytt om Drillos kontrakt med fotballforbundet, sier hans agent Gunnar Martin Kjenner. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Egil «Drillo» Olsens framtid skal fortsatt vurderes etter landskampene mot Sør-Afrika og Finland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Egil Olsens agent, Gunnar Martin Kjenner, overfor ABC Nyheter.

At Olsen nå er tilbudt kontrakt ut VM-kvalifiseringen, slik TV 2 skrev tidligere i dag, er ikke noe nytt, sier Kjenner.

- Situasjonen er den samme i dag som for én måned siden. Vi har ferdigforhandlet en avtale med fotballforbundet som løper til 1. desember. Men denne avtalen skal evalueres på nytt etter kampene mot Sør-Afrika 28. mars og mot Finland 1. april, sier Kjenner til ABC Nyheter.

Seier

15. januar i år gjorde Drillo comeback som norsk landslagssjef, og satte fotball-Norge på hodet da han ledet Norge til seier borte mot Tyskland i sin første kamp, onsdag 11. februar.

Både før og etter kampen i Düsseldorf sa Olsen at han med stor sikkerhet regnet med at han kom til å lede Norge ut VM-kvalifiseringen.

Det er kontrakten om dette som TV 2 Sporten i dag meldte var klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dersom NFF bestemmer seg for å fortsette med Egil Olsen behøver han ikke skrive under en gang, da løper kontrakten bare videre, sier Kjenner, som har hatt et rush av henvendelser fra mediene i dag etter oppslaget på TV 2.

Misforståelse

– Dette må bero på en stor misforståelse. Det er for så vidt riktig at vi har forhandlet fram en kontrakt som kan gjelde til etter VM-kvalifiseringen, men vi i NFF har tatt et forbehold om å reforhandle denne kontrakten etter 1. april. Du kan si at vi på en måte har sikret oss, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund til NTB

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er glade for at Drillo gikk med på dette. Dersom vi bestemmer oss for å fortsette med Drillo etter de tre landskampene i vinter, så løper kontrakten videre. Dermed har vi skaffet oss den tryggheten vi trenger, sier Solheim.


Generalsekretær Karen Espelund i fotballforbundet uttalte etter Tyskland-kampen at det var svært sannsynlig at trenerveteranen ville lede Norge ut VM-kvalifiseringen. Samtidig har NFF hele veien gjort det klart at de fortsetter jakten på en ny, permanent landslagstrener.

- Fotballforbundet avgjør i april om kontrakten Drillo har forhandlet frem til 1. desember fullføres eller ei, fortsetter Kjenner.

Norge har fem kamper igjen i VM-kvalifiseringen.

Skulle Norge - mot de fleste odds - kvalifisere seg til VM i Sør-Afrika, venter nye forhandlinger mellom Drillo og NFF for det eventuelt siste halvåret Egil Olsen vil fungere som landslagssjef.

Lenger enn det ser ikke Drillo.

- Jeg er 66 år. Da legger man ikke femårsplaner, sa Drillo etter seieren mot Tyskland.