Idrettsstjerne tiltalt for overgrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen 33 år gamle idrettsstjernen som er tiltalt for overgrep mot tre unggutter, nekter straffskyld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettsstjernen møtte i Oslo tingrett mandag, tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep mot tre gutter under 16 år. Han har tidligere vært dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige og sonet en dom på ett år og ti måneder i 2006 og 2007.

Mannen erklærte seg ikke skyldig da saken startet mandag morgen.

Ifølge statsadvokat Geir Evanger tok 33-åringen selv kontakt med guttene. Alle guttene skal ha fått tilbud om penger, alkohol eller andre gaver i bytte mot seksuelle handlinger, ifølge påtalemyndighetene.

Tiltalte hevder derimot at guttene tok kontakt med ham og ville at han skulle sponse dem med treningen deres mot at de utførte seksuelle tjenester. Ifølge tiltalte nektet han dette, men han foreslo at de kunne spille TV-spill i stedet, og at de skulle få penger dersom de vant.

- Det var veldig vanskelig for meg å lage et sosialt nettverk, siden noen i nabolaget fant ut om min tidligere dom. Det ble hengt opp plakater i oppgangen med husnummer, og folk ropte pedo når de så meg. Jeg fungerer ikke så godt i sosiale sammenhenger fra før, og det gjorde det ikke noe særlig bedre. Jeg følte meg ensom, sa mannen under sin forklaring i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Stjal penger

Guttene fortsatte å kontakte ham og kom på besøk. De tok med seg venner. Ifølge 33-åringen kunne det være opptil 17-18 stykker der på engang, ifølge tiltalte ble penger stjålet fra leiligheten.

En av ungguttene, NN mottok gaver fra tiltalte, blant annet enn iPod Touch mp3-spiller. Ifølge statsadvokat Geir Evanger var dette betaling for sex. Tiltalte nekter for anklagen og påstår at dette var en julegave, og at han selv fikk en gave tilbake av NN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalte ville NN at kjæresten hans og en venninne skulle ha sex med 33-åringen mot betaling, noe tiltalte hevder at han avslo blankt.

- Jeg sa at de kunne få penger av meg for å vaske leiligheten min i stedet, og det gikk de med på.

Tiltalte står fast ved at det aldri skjedde noe seksuelt mellom ham og noen av ungdommene. Han mener dagens anklager har sammenheng med den tidligere dommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sliter sosialt

Idrettskjendisen sliter ifølge seg selv sosialt, med unntak i treningsmiljø.

Ifølge mannens forklaring ville ungdommene at han skulle kjøpe alkohol til dem og hjelpe dem med å få tak i dop. Nektet han så truet de med å anmelde han for kjøp av alkohol til dem.

Tiltalte hevder videre at NN kontaktet ham og var livredd og fortalte at foreldrene hans hadde oppdaget stjålne gullsmykker hos ham, og han ville at tiltalte skulle si at NN hadde fått det av han. Ifølge 33-åringen nektet han å være med på dette, og hevder gutten fant opp sexhistoriene som hevn. Tiltalte sier at han angrer på at han ikke gikk med på løgnen.

- Hadde lyst på venner

Videre forteller han at moren til en av jentene han hadde hatt kontakt med samlet sammen mange av foreldrene og gikk sammen om å anmelde ham etter at det hadde kommet frem at NN hadde fått penger av tiltalte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- De seksuelle anklagene mot meg er 100 prosent løgn, foreldrene anmelder meg kun på grunn av at jeg er tidligere dømt, sier mannen.

Tiltalte har ikke villet avgi forklaring til politiet og begrunner dette med at han følte seg urettferdig behandlet under sist sak.

- Politiet bryr seg ikke om sannheten, de vil bare gi meg mest mulig straff, påstår han.

- Jeg hadde lyst på venner. Jeg følte at NN var en god gutt og at vi hadde et godt vennskap, avsluttet den tiltalte med da bistandsadvokaten lurte på hvorfor han aldri brøt kontakten med ungdommene som ifølge han selv presset ham.