Tja og bra

Lars Winnerbäck og Veronica Maggio Foto: Universal Music group/ Louise Enhörning/B.Martin - Universal Music Group
Lars Winnerbäck og Veronica Maggio Foto: Universal Music group/ Louise Enhörning/B.Martin - Universal Music Group
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn litt kjedelig kusine og en gammel norgesvenn. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veronica Maggio: «Och Vinnaren Är…» (Universal)

Karakter: 3 av 6

Veronica Maggio er såpass hot i Sverige at det svært kredible musikkbladet Sonic, fant plass til henne da fjoråret skulle oppsummeres. Uten at jeg helt forstår hvorfor. I vrimlen av glimrende artister fra nabolandet er nemlig ikke Veronica Maggios blant de første navnene som dukker opp i mitt hode.

Etter hiten «Dumpa mig» fra 2006, slapp Veronica i fjor sin debutplate Och Vinnaren Är… i Sverige som i disse dager utgis i Norge. Et album som foruten å blande klassisk Motown-soul med velkjente pop-elementer, sender tankene til en annen svenske: Salem Al Fakir. Tipper Veronica og produsent Oskar Kihlen Linnros har hørt debutalbumet til den suverene krølltoppen mer enn en gang.

Låtene på «Vinnaren Är…» holder en helt grei standard, som langt på vei reddes av Linnros’ oppfinnsomme og lekne produksjon. Men med unntak av «Ingen kommer undan (inte ens i Sverige)» og «Måndagsbarn», uteblir de store høydepunktene. De gamle musikkformlene blir i overkant tydelige, noe som igjen resulterer i et album der det skorter litt på både originalitet og musikalsk lidenskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlignet med for eksempel Salem Al Fakirs debutalbum fremstår «Vinnaren Är…» som en hyggelig, men litt kjedelig kusine.

Lars Winnerbäck: «Over grensen – De beste 1996-2009» (Sonet/Universal)

Karakter: 4 av 6

Samleplata «Over grensen» er en ren Norges-flørt. Åpningslåta «Elden» handler om Oslo, Karl Johan og Grand Hotel, teksten i coverheftet innledes med følgende ord: «Kjære Norge» og på baksiden av coveret er Lasse W. avbildet foran hovedinngangen til Grand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med tanke på at Winnerbäck ga ut et dobbelt samlealbum i 2006 fremstår «Over grensen» som en noe unødvendig flørt. En følelse som forsterkes i og med at det ikke er funnet plass til personlige favoritter som «Rusningstrafik», «En svår och jobbig grej», «Varning för ras», «Faller» og «Jag fattar ingenting». Bare for å nevne noen.

Når det er sagt: de 16 utvalgte låtene på «Over grensen» holder meget høy kvalitet sammenlignet med det meste av det som utgis i det kalde nord. Liker du artister som Ulf Lundell, Stefan Sundström og Eldkvarn, er mannen med det lange håret fra Linköping, som skapt for deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Over grensen» fungerer som en god, dog noe mangelfull, innføring til en av dette tiårets mest populære svenske artister, som garantert tar turen innom flere norske byer neste gang han begir seg ut på turne. Og om du lurer på hvordan Winnerbäck med band låter, kan du sette på bonus-cd’en der konserten på Rockefeller fra september i fjor er foreviget.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden