Kalou sendte Chelsea forbi Liverpool

HELTEN: Her header Salomon Kalou inn sitt annet mål for kvelden, og sørger for 2-0 til Chelsea over Middlesbrough. Det førte London-klubben til 2. plass på tabellen.Foto: AP/Scanpix.
HELTEN: Her header Salomon Kalou inn sitt annet mål for kvelden, og sørger for 2-0 til Chelsea over Middlesbrough. Det førte London-klubben til 2. plass på tabellen. Foto: AP/Scanpix.

<pAvgjorde med to mål.</p

Chelsea–Middlesbrough 2–0.

Mens Manchester United har produsert seire i bøtter og spann og overtatt tabelltoppen, Liverpool har befestet sin posisjon som en gullkandidat, og Aston Villa stadig har nærmet seg de tre topplagene, har Chelsea jobbet i motvind.

Spørsmål har vært reist om Chelsea er i ferd med å gi fra seg posisjonen laget har hatt de siste fem årene, som et av Premier Leagues to beste lag.

For halvannen uke siden kom imidlertid en viss opptur – i form av en utrolig avslutning som vendte 0–1 til 2–1 over Stoke i sluttminuttene.

I dag tok Luiz Felipe Scolari & co. en ny, svært viktig seier.

Manageren kunne takke en assisthungrig Frank Lampard og en målhungrig Salomon Kalou.

Fantasiløst

Det var imidlertid et alt annet enn imponerende Chelsea-lag som i første omgang forsøkte å bryte ned motstanderens forsvarsmur. Mot et Middlesbrough som sto uten seier på sine siste ti ligakamper, skapte vertene bare to store sjanser på 57 minutter.

Ashley Cole burde scoret etter knappe kvarteret, men headet Bosingwas innlegg i nettveggen.

Scoret burde definitivt også Salomon Kalou gjort etter 55 minutter. Ivorianeren fikk ballen helt alene på to-tre meter. Headingen gikk over målet.

Mens Kalou etter hvert var svært aktiv, måtte landsmannen Didier Drogba igjen starte på benken. Stjernespissen, som har vært ryktet bort fra klubben, ble imidlertid byttet inn i pausen, uten å prege kampen nevneverdig.

Dundret inn ledermålet

Det gjorde derimot Kalou, som ikke brukte lang tid på å revansjere kjempemissen. For etter 57 usedvanlig fantasiløse Chelsea-minutter gjorde mannen som ikke har scoret siden oktober, kort prosess.

Etter klabb og babb etter en corner fra Frank Lampard landet ballen hos vingen, som dundret den høyt i mål bak en sjanseløs Ross Turnbull i Boro-målet.

En skuddvillig Frank Lampard var svært sentral i Chelsea-laget, hvis seier aldri var truet etter ledermålet, og var nær ved å øke ledelsen på et frispark. Turnbull ga retur rett til Kalou, men målscoreren skled idet han skulle avslutte.

Lampard og Kalou

Han ga seg imidlertid ikke. Og nok en gang var Lampard involvert. Men denne gangen var Turnbull langt fra sjanseløs.

Lampard slo corneren, Boro-keeperen feilberegnet totalt, og etterlot målet åpent for en umarkert Kalou, som ikke kunne unngå å nikke ballen i nettmaskene. 2–0.

Chelsea blendet ingen med sitt angrepsspill, men tok en relativt enkel seier.

Da Liverpool rotet bort seieren mot Wigan i sluttminuttene, rykket Chelsea opp til 2. plass på bedre målforskjell.

Og Manchester United og Chelsea har nok en gang inntatt de to øverste plassene på Premier League-tabellen.