Rotet det bort -igjen

Robert Hedin tror Norge vinner med tre mål, og i så fall er Norge i sin første semifinale noensinne i et håndballmesterskap for herrer. Foto: Scanpix.

<pNorge rotet bort tidenes VM-sjanse etter kaotiske sluttminutter mot Polen tirsdag. Polakkene vant 31-30.</p

Polen – Norge 31-30

Polen – Norge 31-30 (14-14)

Visnjik sportssenter

2500 tilskuere

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik – Erlend Mamelund 3, Vegard Samdahl 6, Håvard Tvedten 7, Kristian Kjelling 8, Frank Løke 2, Johnny Jensen, Bjarte Myrhol 2, Lars Erik Bjørnsen 1, Stian Vatne 1, Thomas Skoglund, Thomas Drange, Christoffer Rambo.

Toppscorer Polen: Karol Bielecki 5.

Utvisninger: Polen 3 x 2 min., Norge 4 x 2 min.

1958: 6

De norske gutta hadde alt i egne hender før det stokket seg totalt. I sluttsekundene på 30-30 spilte Norge med én mann mer på banen.

Kristian Kjelling prøvde et innspill langs bakken til Frank Løke. Pasningen ble snappet opp og havnet i tomt norsk bur.

Polen jublet for semifinaleplassen mens Norge kastet vekk en mulighet kanskje aldri mer dukker opp.

– Nå føler jeg meg bare som en syndebukk. Jeg rakk ikke å tenke så mye før det siste angrepet. Men nå etterpå er det jo klart at jeg gjorde en feil da jeg spilte ballen inn der. Jeg ødela for laget. Etter dette føles alt bare som en skuffelse, sa Kristian Kjelling etter at Norge ga fra seg 30-28-ledelsen og tapte kampen på under halvannet minutt.

Kjelling scoret en rekke viktig mål rett før fadesen.

De norske ledet så godt som hele det siste kvarteret. I stedet for plass i verdenseliten endte det med en langt mer beskjeden plassering.

Skuffet

– Dette er utrolig bittert. Men vi holdt på å miste seieren i sluttfasen også mot Tyskland (25-24-seier). Jeg synes vi har nok spillere med erfaring fra store ligaer. Det er vanskelig å peke på hva som gikk galt, sier Stian Vatne, som bare fikk spille vel 20 minutter.

– Det er ikke riktig å legge skylden på én mann for dette. Kristian Kjelling spilte en meget god kamp, men han mistet ballen mot slutten. Vi tapte kampen før det. Vi leder 30-28 og hadde sjansen til å stenge kampen der, sier Vegard Samdahl.

Jevnt

Lagene fulgte hverandre tett hele førsteomgangen. Norge ledet bare tre ganger mens Polen én gang hadde tre mål å gå på én gang.

Vegard Samdahl, blant de minste på banen, sto fram som skytter i viktige faser av kampen.

Kristian Kjelling ga seg heller aldri selv om han bommet ganske ofte. Erlend Mamelund virker helt tom for kraft i angrep og misset så godt som hver gang før han traff mot slutten.

Norge mistet forsvarsblokken Stian Vatne (inn mot slutten) med lårskade før pause.

Et snaut kvarter før slutt skadet Steinar Ege i et leddbånd i beinet. Ole Erevik kom inn og stoppet to skudd på direkten.

Løke var helt rå i sitt angrepsspill. Det bandt opp flere polske spillere i deres forsvarsarbeid.

Mistet alt

Norge havnet nå som nummer fem i gruppen. Dermed venter spill om 9.-plassen torsdag.

For to år siden ble det 13.-plass. To år tidligere havnet Norge som 7.-lag i Tunisia.

Begge ganger var Gunnar Pettersen trener.

Dansk jubel

Tidligere på kvelden slo Danmark Tyskland 27-25. Det skjedde etter en kamp uten storspill og med mange tekniske feil.

Men seieren gjorde danskene til gruppevinner etter et tap på de åtte første kampene (Polen).

Danmark sikret bronse i forrige VM. (©NTB)

Les oppsummeringen av kampen:

Kristian Kjelling gikk rett i garderoben.

Og der gikk Polen til semifinalen.

Uavgjort og et halvt minutt igjen.

Steinar Ege er ute med skade. Det går mot nytt nervedrama.

Lagene følger hverandre som skygger. Storspillet uteblir hos begge.

Håvard Tvedten åpner omgangen med en lekkert trickskåring.

14-14 til pause. Kjelling brenner Norges siste skudd før klokka går for halv tid. Men er toppskårer sammen med Tvedten med fire mål hver

Det er meget jevnt mellom Norge og Polen etter snart 30 minutter av den første omgangen.

Tett og jevnt mellom Polen og Norge. Stian Vatne skåret og ble skadet.

Kjelling holder Norge inne kampen.

Kampen mot Polen har startet jevnt, men nå har polakkene et lite overtak.

Noe trøblete start av Norge, men vi henger med.

Norge stiller med Ege i mål, Samdahl, Mamelund, Kjelling, Myrhol, Tvedten, Bjørnsen fra start.

Norge må vinne for å gå til semifinale. Ved uavgjort går Tyskland videre. Vinner Polen tar de semifinaleplassen.

Oppdatert underveis i kampen, oppdatert og utvidet etter kampen.