Berbatovs fulltreffer senket Spurs

AVGJORDE IGJEN: Dimitar Berbatov har for alvor funnet formen for Manchester United. Etter å ha avgjort i sluttminuttene mot Bolton i Premier League sist lørdag, senket han gamleklubben Tottenham i 4. runde i FA-cupen i kveld.(Foto: Scanpix.)
AVGJORDE IGJEN: Dimitar Berbatov har for alvor funnet formen for Manchester United. Etter å ha avgjort i sluttminuttene mot Bolton i Premier League sist lørdag, senket han gamleklubben Tottenham i 4. runde i FA-cupen i kveld. (Foto: Scanpix.)

<pBle matchvinner igjen – mot gamleklubben.</p

4. runde i FA-cupen
Hartlepool – West Ham 0-2, Chelsea – Ipswich 3-1, Doncaster – Aston Villa 0-0, Hull – Millwall 2-0, Kettering – Fulham 2-4, Portsmouth – Swansea 0-2, Sheffield U. – Charlton 2-1, Sunderland – Blackburn 0-0, Torquay – Coventry 0-1, Watford – Crystal Palace 4-3, West Bromwich – Burnley 2-2, Wolverhampton – Middlesbrough 1-2, Manchester U. – Tottenham 2-1.
Spilt fredag: Derby – Nottingham Forest 1-1.
Spilles søndag: Cardiff – Arsenal, Liverpool – Everton. (©NTB)

Manchester United–Tottenham 2–1.

Dimitar Berbatov skaffet seg ikke evig heltestatus hos Tottenham-fansen da han ble solgt til Manchester United for drøye 300 millioner kroner i fjor sensommer.

Dit kan han imidlertid være på vei i Manchester United.

For etter en treg start på United-karrièren har angriperen begynt å finne seg til rette – og score viktige mål.

Forrige helg avgjorde han i sluttminuttene mot Bolton. I kveld sendte han United videre til 5. runde i FA-cupen ved å senke gamleklubben med en lekker scoring.

Perfekt Spurs-start

Tottenham kom til Old Trafford med håpløse seks kamper uten seier i Premier League i håndvesken. Onsdag måtte laget ut i ekstraomganger for å slå Burnley og kvalifisere seg til ligacupfinalen – mot nettopp Manchester United.

Manager Harry Redknapp varslet at han ville stille sitt svakeste lag i kveldens 4. runde-kamp i FA-cupen. Lagoppstillingen fortalte noe annet.

Betalingen for det kom allerede etter fem minutter.

Roman Pavljutsjenko, som har scoret mål i fleng i ligacupen, fant nettmaskene igjen. Tom Huddlestone slo innlegget til Pavljutsjenko, som etter et flott løp stanget ballen i mål til 0–1 bak Uniteds keepervikar Ben Foster.

To magiske minutter

Men Manchester United brukte ikke lang tid på å vise hvorfor lagets strålende form har sendt det til topps i Premier League.

Carlos Tévez fyrte av et skudd som traff tverrliggeren etter 18 minutter, og ytterligere fire minutter senere var han en flott redning fra Tottenham-keeper Alnwick unna å utligne.

Men så, knappe kvarteret før pause, snudde alt – i løpet av to magiske minutter.

Først utlignet Paul Scholes. Midtbaneveteranen klinket til på direkten fra 16 meter etter en lav corner, og ballen føk i mål via Tom Huddlestone.

Så beviste Dimitar Berbatov sin klasse. Bulgareren ble vakkert frispilt av Michael Carrick, og med en klassisk goalgetteravslutning dundret han ballen i lengste hjørne til 2–1.

Med i alle turneringer

Tottenham kom knapt til mer enn halvsjanser i sitt forsøk på å utligne etter pause, men David Bentley var ikke langt unna da han feiet ballen like til side for krysset.

Manchester United kontrollerte inn en ny seier, fulgte etter blant andre rival Chelsea til 5. runde i FA-cupen, og viste igjen at laget blir meget farlig i de kommende månedene – i alle turneringer.

Med Dimitar Berbatov blant nøkkelspillerne.