Når du skal flytte forsikringen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du flytte forsikringene når du vil. Tidiligere kunne du bare gjøre det ved hovedforfall, men nå kan du gjøre det når som helst på året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytter du forsikringen før hovedforfall, har du rett til å få tilbakebetalt en del av premien. Er det to måneder igjen til hovedforfall, er hovedregelen at du har ett til å få tilbake 2/12-deler av premien. Men på noen forsikringer er risikoen svært ujevnt fordelt over året. Dette gjelder for båt- , reise-, og mc-forsikring. Risikoen på disse forsikringene er vesentlig høyere i sommerhalvåret. Derfor vil du ikke få en forholdsmessig tilbakebetaling. Her kan det bli mer eller mindre, helt avhengig av når på året du flytter.

Nytt forsikringsselskap ordner alt

Du trenger ikke bekymre deg om det rent praktiske forbundet med overflyttingen. Det tar ditt nye selskap seg av.

Flytt aldri forsikringene på grunnlag av en telefonsamtale eller besøk av en selger. Du må ha skriftlig dokumentasjon på pris, og en detaljert oversikt over hva forsikringen dekker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du bør stille større krav til besparelse hvis du har en god forsikringskontakt. Ved et skadeoppgjør, kan en god kontakt være gull verdt.

Prisen er viktig for en forsikring, enda viktigere er skadeoppgjøret. Problemet er at det ikke finnes noen undersøkelser som kaster lys over dette temaet. Kundetilfreshetsundersøkelser kan til en viss gra brukes i denne sammenhnegne.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.