Hvordan sammenligne selskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette må du passe på når du skal sammenligne forsikringspriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også

Forsikringsselskap
Oversikt over hvilke selskaper som tilbyr skadeforsikringer i Norge.

Totalkunderabatter
De fleste forsikringselskapene gir totalkunderabatter hvis du har flere forsikringer i samme selskap. Her er oversikten over hvilke rabatter de gir.

Det er ikke lett å fastslå hvilket selskap som er billigst, verken totalt sett, eller på enkeltforsikringer. Siden det er så mange forhold som avgjør forsikringsprisene, varierer det hvem som er billigst.

Når du skal sammenligne priser og vilkår på forsikringene du har, er det praktisk å sitte med den forsikringsoversikten du fikk sist gang av selskapet ditt. Der står de nødvendige tekniske opplysningene om forsikringene dine.

Få tilstrekkelig dekning

Du må passe på at vilkårene i den forsikringen som ser gunstigst ut passer ditt behov. I blant har man behov for forsikring som dekker litt mer enn det vanlige. Her er gjerne forskjellene mellom selskapene større. På vanlige standard-dekninger er vilkårene temmelig like. Har selskapet to dekningsvarianter (dette er vanlig på bil- og villaforsikring), få med prisen på begge, og hvilke dekningsforskjeller det er mellom dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pass på dette når du sammenligner

Når du skal sammenligne forsikringene mellom selskapene, må du konkret ta hensyn til følgende forhold:

  • Egenandelene må være likest mulig. Du får rabatt på grunnlag av forhøyet egenandel. Selskapene har litt forskjellige trapper for egenandeler, og forskjellige rabattsatser ved forhøyede egenandeler.
  • Rabatter for alle sikkerhetstiltak du har gjort. Selskapene har ulikt utgangspunkt om hva som gir rabatter, og hvor mye de gir i rabatt. Sørg for at selskapene spør deg om hvilke rabattgivende tiltak du har gjort.
  • Du må ta hensyn til totalkunderabatter og andre kundefordeler. Selskaper som tilbyr «full pakke» gir gjerne rabatter hvis du for eksempel samler tre forsikringer. Har du bare to forsikringer, kan det faktisk lønne seg å tegne en billig ulykkesforsikring for å få denne rabatten.
  • Ta med i vurderingen selskapene som ikke tilbyr «full pakke». Men vær klar over at du kan miste totalkunderabatten i selskapet hvor du har de andre forsikringene.

Hvis du eller din ektefelle/samboer er medlem i en yrkesorganisasjon, må dere sjekke hvilke medlemstilbud denne yrkesorganisasjonen har fremforhandlet. Mange av dem har forhandlet frem rabatter på skadeforsikring. Vi kan også nevne store organisasjoner som OBOS og Huseiernes Landsforbund som har rabattavtale med If. Også NBBL har fremforhandlet egne avtaler.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.