Hvem skal du kjøpe strøm av?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det dukker stadig opp nye kraftleverandører som tilbyr strømleveranser utenfor sitt område.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Les mer om strøm

Strøm

Typer strømavtaler

Hva slags avtale skal du velge

Slik er din strømpris bygget opp

Skifte av strømleverandør

Strømsparing

MARKEDSOVERSIKTER: Leverandører av spotpris
Her finner du vår oversikt over landsdekkende spotprisleverandører.

Konkurransetilsynets oversikt
Her finner du oversikter over alle typer strømavtaler som spotpris (markedskraft), standard variabel og fastpris.

Siden vi anbefaler spotpris, har vi en oversikt som viser alle levrandørene av dette produkter. Spotprisoversikten finner du her.

Ellers er det viktigste stedet for oppdaterte prisoversikter på nettsidene til Konkurransetilsynet. Oversikten oppdateres kontinuerlig.

Her finner du oversikter over spotpriser, variabel pris og ett og tre års fastprisavtaler. Du kan velge om du skal se på de landsdekkende, eller du kan velge leverandører i din kommune. Det er ikke bare prisen i dag som har betydning ved valg av leverandør. Historikken er også viktig. Mange leverandører har vært gunstige bare i en kort periode, for så å skli nedover på listene. Noen småselskaper som har vært gunstige, har til og med gått overende. At selskapet vil være der videre er derfor også et moment.

Det mangler en god oversikt over historikken. Den er best på priser med variabel pris, men siden vi anbefaler spot fremfor dette, er det historikk på spot som er viktig. Når du skal velge er det best å ta utgangspunkt i den som ligger øverst på listen. Hvis det ikke er noe som taler mot denne leverandøren når det gjelder historikk, velger du denne. Gå aldri med på forskuddsbetaling.

Avhengig av hva slags type prisavtale du velger, varierer prisene med 4-12 øre per kwh på landsdekkende leverandører. Forskjellen per år blir dermed fra 800 kroner til 2.400 kroner fra beste til dårligste. Dette er regnet ut fra en gjennomsnittlig husholdning som bruker 20.000 kwh i året.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.