Når du selger bolig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette bør du gjøre med boligen din før du selger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva skal du gjøre med boligen før du selger

Her skal vi ta opp hva du skal gjøre for å øke verdien på boligen mest mulig når du har tenkt å selge den.

Det er mye du kan gjøre for at boligen stiger i verdi, men du må passe på at det er lønnsomme tiltak du gjør. Pusser du opp et rom som øker verdien med 20.000 kroner, hjelper det lite hvis kostnaden din er 30.000 kroner.

Større tiltak

Større tiltak i huset er gjerne noe du egentlig bør gjøre lenge før du selger huset. Det er bedre å ha glede av det selv en god stund, enn å bare gjøre det i siste liten før du skal selge.

Når det er lenge til du skal selge blir det også en uklar grense med hva du selv ønsker gjort, og det som lønner seg rent verdiøkonomisk. Skal du bo der lenge bør du først og fremst vurdere hva du selv ønsker. Vurderer du litt større tiltak rett før du skal selge, bør du gjøre rene lønnsomhetsbetraktninger på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøkken

Tungvinte og gammeldagse kjøkken som er over 10-15 år gamle kan med fordel pusses opp. Gjør du mye av jobben selv og velger rimelige løsninger, kan du klare deg under 30.000 kroner.

Store, gamle kjøkkenskap kan fort ble pene med litt maling og nye dører. Eksklusive løsninger med dyre tresorter får du nesten aldri tilbake.

Bad

Et godt bad er viktig for prisen. Bare tanken på å pusse opp et bad skremmer mange. Både fordi det krever mye fagfolk, som murer, rørlegger og elektriker, samt at det å bo i en bolig samtidig som man pusser opp badet ganske enkelt er et mareritt. Velger du rimelige løsninger, får du fort igjen investeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fliser med varme er nødvendig når du først tar jobben. De fleste synes et nyoppusset lite baderom er bedre enn et slitent stort et. Man trenger på ingen måte å overdrive investeringene. Men utvalgte designelementer, for eksempel en spesiell vask, kan meget vel være noe folk på visning biter seg merke i og husker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stue

Svært mange ser etter parkett eller furugulv. De færreste liker å overta andres vegg til vegg tepper. Husk å rive ut mest mulig av det gamle underlaget hvis du legger nytt gulv. Det kan være mye under gammel linoleum og tepper som etter hvert kan gi lukt, særlig hvis det er fuktighet der.

Bor du i blokk, bør du tenke på naboen under. Støyen øker ofte betraktelig hvis du legger parkett eller annen plank. Legg isolasjon under.

Ny maling med en nøytral farge er lurt. Mange har suksess med å slipe gammelt tregulv. Men vær oppmerksom på at dette gulvet kan ha store sprekker. Noen synes det er svært sjarmerende, mens andre synes det er upraktisk ved vask og stygt.

Vinduer

Nye, tette og godt isolerte vinduer er lurt. Du sparer oppvarmingskostnader, samt at det blir en lunere og hyggeligere bolig. Det trenger heller ikke koste all verden, de fleste som er litt fingernemme klarer å skifte vinduer selv.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.