Legger seg flat etter skandalejulebord

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSondre Trældal, arrangøren av gigantjulebordet i Vallhall i Oslo lørdag, legger seg flat for kritikken etter skandalearrangementet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er bare veldig trist og vi vil forsøke å ordne opp, sier Sondre Trældal, daglig leder i Gastro Event til NTB.

«Perfekt stemning for en kveld fylt med fortryllende opplevelser, krydret med god mat, drikke og musikk.» Slik lyder den forlokkende teksten på Gastro Events nettsider.

Men det ble ikke akkurat slik i kjempehallen Vallhall lørdag kveld.

Rundt 3.000 festklare gjester var samlet til den såkalt julegallaen. Men til tross for dyre billetter og løfter om fri bar gikk arrangementet tomt for øl og vin før klokken 20, og det gikk ikke lang tid før kaos brøt ut. Mange gjester la ikke fingrene imellom og kalte julebordet for tidenes verste.

– Vi føler oss faktisk lurt, men mer ønsker jeg ikke å si før vi kommer med en pressemelding på mandag, sier Trældal.

Spritflasker

Billettprisen til gigantfestene varierer fra 800 til 1.500 kroner. Men til denne prisen hadde nok gjestene forventet å få mer enn én flaske øl og to glass vin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde noen feil med leveransene, men det burde absolutt vært mer å drikke, innrømmer Trældal.

Mens bartørken pågikk stoKurt Nilsen, Wenche Myhre, Kåre Conradi og Erlend Bratland på scenen og underholdt. Og etter hvert plasserte servitørene like gjerne spritflasker på bordene som plaster på såret.

Organisasjonen Av og Til, som jobber med forebygging og skadebegrensning av alkoholbruk, vurderer å politianmelde arrangøren av julebordet på mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovbrudd

– Det er helt klart brudd på alkohollovens forskrifter om skjenking. I tillegg har vi fått rapporter om andre graverende forhold som vi nå undersøker. Vi vurderer saken helhetlig, så får vi se hvilke skritt vi tar, sier kommunikasjonssjef Frode Restad i Av og Til til NTB.

Trældal ser med bekymring på at selskapet risikerer å bli politianmeldt.

– Dette tar vi veldig alvorlig. Vi hadde gått nøye gjennom rutinene, men må bare legge oss flate. Her har det tydeligvis skjedd en alvorlig glipp. Noen servitører følte seg presset og satte derfor flasker på bordene, sier Trældal som hevder at de aller fleste spritflaskene ble fjernet fra bordene rimelig raskt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere gjester har imidlertid påpekt at spritflasker fortsatt sto på bordene så sent som i 22.30-tiden.

Pengene tilbake

Til nå i år har Gastro Event arrangert slike enorme julearrangementer i Tromsø, Steinkjer, Kristiansund, Bodø og tre i Vallhall i Oslo. Fredagens gigantjulebord i Vallhall ble avlyst og Gastro Event får ikke lov til å avholde den planlagte festen i Arenum i Bergen neste lørdag.

– Allerede på onsdag var det klart at Gastro Event ikke får avholde julebord hos oss. Bakgrunnen er at vi har grundige rutiner for sikkerhet. Det handler om brann og vaktrutiner. Gastro Event tilfredsstilte ingen av våre krav og de kunne ikke dokumentere noen rutiner. Vi ga dem en frist, men den holdt de ikke, sier styreformann Bjart Andreas Rieber Nygaard i Arenum AS til NTB.

Etter planen skulle 2.700 gjester samles i Arenum neste lørdag. Sondre Trældal lover at de som har kjøpt billetter til de avlyste arrangementene skal få pengene tilbake.

– Jeg oppfordrer de som har kjøpt billetter om å ta kontakt med Norwegian Stage for å få tilbake pengene, sier Trældal som ikke har tatt stilling til om dette også skal gjelde for gjestene i Vallhall lørdag kveld