Madcon: «An InCONvenient Truth» (Bonnier Amigo)Smir mens jernet er varmt

Madcon gir folket mer av det de vil ha. Foto: Alf Börjesson/Bonnier Amigo (promo)
Madcon gir folket mer av det de vil ha. Foto: Alf Börjesson/Bonnier Amigo (promo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMadcon gjør mer av det de kan best på sitt nye album,men ikke så mye mere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter den formidable suksessen Madcon har hatt med Beggin' både her hjemme og i det store utland, er det nok mange som har forventninger til hiphop-duoens neste steg.

Fjorårets album «So Dark The Con Of Man», som inneholder deres braksuksess av en coverversjon av The Four Seasons' 1967-slager «Beggin'», ble også en gigantisk suksess her i landet. Nå foreligger oppfølgeren «An InCONvenient Truth», som skal vise verden om duoen kan fortsette å klatre på stjernehimmelen.

Madcon har tatt opp tråden med førstesingelen «Liar» fra dette tredjealbumet signert Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam. Den er allerede blitt en hitsingel, selv om den har måttet nøye seg med en andreplass på VG-listen så langt.

«An InCONvenient Truth»«An InCONvenient Truth»

Men, verken «Liar» eller noen andre spor fra «An InCONvenient Truth» kan egentlig måle seg med deres forrige store hit, som jo egentlig ikke er deres egen låt, men snarere en coverversjon av en coverversjon (både The Timebox og Schocking Blue gjorde blant annet begge innspillinger av låten på 60- og 70-tallet).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konger av Europa

Lite som skiller

Det er her Madcons problemer kommer til syne. Låtene deres er bygget over samme lest, og selv om melodiene i utgangspunktet er fengende nok, er det ikke mye som skiller den ene låten fra den andre. Metningspunktet er nådd før vi kommer til albumets tredje spor, og resten av bidragene på platen føles aller mest som mindre vesentlig fyllstoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om det føles som om Madcon gjentar seg selv i litt for stor grad, så varierer de mellom catchy låter i grenselandet mellom hiphop, R'n'B, soul og pop. Når de senker tempoet, som i «Give It A Try», gir Madcon lytteren et avbrekk, men mest for å markere at de kan by på mer enn gladlåter for å tilfredsstille fansen.

Gir fansen det de vil ha

Produksjonsteamet 3elements bidrar for øvrig sterkt til Madcons veletablerte lydbilde, noe som nok vil sørge for at fansen får det de ønsker seg, men som dessverre samtidig understreker at duoen ikke har spesielt mye mer spennende å by den øvrige andelen av befolkningen på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«An InCONvenient Truth» er en plate som garantert vil tilfredsstille alle som har latt seg forføre av Madcons tidligere utgivelser. Det er forståelig at duoen smir mens jernet er varmt, men vi snakker likevel ikke om en plate som vil sette spesielt dype spor etter seg.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden