Tenåringsmor føder siamesiske tvillinger

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBritisk tenåring blir yngste mor som føder siamesiske tvillinger. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18 år gammel jente fra Storbritannia blir denne uken den yngste moren i verden som føder siamesiske tvillinger.

Laura Williams fra Shorpshire trosser legenes advarsler om at babyene kanskje ikke kommer til å leve lengre enn to uker. Fødselen skal etter planen skje ved keisersnitt på et sykehus i London, melder The Guardian.

Williams, som er gravid i 35. uke, fikk vite at hun bar på siamesiske tvillinger da hun var på en rutineundersøkelse i uke 12.

Babyene, som allerede har fått navnene Hope og Faith, henger sammen fra brystbenet til øverst på navlen. De har hvert sitt hjerte, men det er uklart om de deler noen av de andre organene.

Av religiøse årsaker

Williams og hennes mann, Aled (28), fortalte til Mail on Sunday at det er religiøse årsaker som gjør at de har valgt å gjennomføre fødselen, til tross for advarsler fra legene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til faren for at tvillingene ikke overlever, risikerer Williams å ikke kunne få flere barn på grunn av komplikasjoner i svangerskapet.18-åringen er allerede mor til en 18 måneder gammel jente, melder The Independent.

- Det er skummelt hver dag og det har vært den vanskeligste avgjørelsen i våre liv, men hvis det er meningen at de skal være i denne verdenen og de har kommet så langt, så må vi håpe at de klarer seg resten av veien, har Williams tidligere uttalt om tvillingjentene.

Meget sjelden

Først etter fødselen vil legene kunne avgjøre om det er mulig å separere tvillingene ved operasjon. Hvis det viser seg at jentene ikke deler noen livsnødvendige organer er sjansene for at de overlever mye større.

Siamesiske tvillinger er meget sjelden, statistikk viser at det kun skjer ved 1 av 200.000 fødsler.

Det har tidligere vært gjennomført vellykkede operasjoner for å skille siamesiske tvillinger, der begge har overlevd, blant annet i 2001, da leger i Birmingham klarte å skille Eman og Sanchia Mowatt, som hang sammen i ryggraden.

Les også: De første Hilton-søstrene