VERDT SIN VEKT I GULL? Robinho har i hvert fall sans for det spektakulære. Hans 2-0-lobb var av det vakre slaget.Foto: AP/Scanpix.
VERDT SIN VEKT I GULL? Robinho har i hvert fall sans for det spektakulære. Hans 2-0-lobb var av det vakre slaget. Foto: AP/Scanpix.

<pFikk bank av City – med Almunia som kaptein.</p

Manchester City–Arsenal 3–0.

Nedturene har stått i kø i Arsenal denne Premier League-høsten – men denne uken har markert seg blant de verste.

William Gallas’ angrep på mer eller mindre navngitte spillere endte med at han ble fratatt kapteinsbindet i går, og utelatt fra troppen mot Manchester City.

Manuel Almunia overtok ansvaret – uten at prestasjonen ble bedre av den grunn.

– Det var en veldig tett kamp. Vi hadde brukbar kontroll lenge, men gjorde en feil ved det første målet. Vi forsøkte å komme tilbake, men de tok oss på kontringer, sa Arsène Wenger.

Goalgetter-Ireland

Manchester City brøt sin fire kamper lange rekke uten seier. Og de gjorde det med skråsikker margin. Stephen Ireland, Robinho og Daniel Sturridge scoret hvert sitt, og sendte Arsenal tilbake til London som slakt.

Benjani hadde hatt to fine muligheter til å gi vertene ledelsen før pause, mens et frispark fra Samir Nasri var Arsenals beholdning, da Stephen Ireland tok tak igjen.

Den irske midtbanespilleren scoret begge lagets mål i 2–2-kampen mot Hull sist. I dag fant han nettmaskene igjen da han kom alene igjennom Arsenal-forsvaret og avsluttet sikkert høyt i mål. Det var hans sjette mål for sesongen.

Mens Ireland foreløpig mangler stjernestatusen som gjerne tilfaller de mest spektakulære, skorter det ikke på slikt hos Robinho.

Vakkert av Robinho

Brasilianeren viste hvorfor han kostet 340 millioner kroner, da han ble spilt fri alene med Almunia drøye ti minutter etter pause. Med en lekker lobb gjorde han 2–0, til Arsenals store fortvilelse.

Med det klatret han opp på delt 2. plass på toppscorerlisten med sine åtte fulltreffere.

Robinho måtte gå av banen med skade ti minutter før slutt.

Arsenal skapte få sjanser, og måtte se City presse og bryte igjennom et forsvar i oppløsning flere ganger. Da Daniel Sturridge satte inn 3–0 på straffe på overtid, var en miserabel Gunners-aften et faktum.

Den eneste trøsten – hvis gullhåpet ennå lever – var at både Chelsea og Liverpool spilte 0–0.