Kjerringer med steikepanner

Kollaboratørene: Margaret Skjelbred og Odd Børretzen har samarbeidet om diktbok.
 Kollaboratørene: Margaret Skjelbred og Odd Børretzen har samarbeidet om diktbok.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Jeg kan ligge i senga om morgenen, og plutselig så triller sånne skrullete små vers ut av meg, forteller Margaret Skjelbred. Nå har hun fått Odd Børretzen til å illustrere diktene sine.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelbred skrev egentlig på en alvorlig roman om sin strenge pietistiske oppvekst. Det er jo med denne typen alvorstung litteratur hun har bygd sitt omdømme som forfatter, men inne i henne fantes annen stemme som ville ut.

- Jeg er jo egentlig veldig snill og ordentlig …

Forfatterinnen forteller at hun holdt på å lese hele bibelen fra perm til perm da de fandenivoldske små versene ble til.

- Jeg får litt lyst til å banne i kjerka, innrømmer Skjelbred.

- Jeg er jo egentlig veldig snill og ordentlig …

Hun blir brått stille, før hun fortsetter.

-Eller egentlig er jeg ikke så snill men ordentlig er jeg i hvert fall. Så får jeg lyst til å skrive vers om koner som tar livet av mennene sine, og jeg lurer jo på hva det er som gir meg det behovet, grunner Skjelbred.

Hun sendte diktene sine til kamerat Odd Børretzen i Frankrike, og fikk illustrasjoner tilbake. Nå kommer diktsamlingen «Glad som ei lerke Død som en sild» ut.

- Det er veldig morsomt med Odd, og vi har en humor som treffer hverandre. Han har hatt helt styring på tegningene sine. Odd likte spesielt de grusomme kvinnene, sier Skjelbred.

Det har blitt en brutal men humoristisk diktsamling om menn som dreper koner, koner som dreper menn og velmenende maniske sekstiåtterkvinner.