Vålerenga reddet plassen

<pEt selvmål av Steinar Pedersen, et fantastisk mål av Mohammed Abdellaoue og et lettkjøpt ett av Bengt Sæternes sørget for at Vålerenga spiller i eliteserien også kommende sesong.</p

3-1-seieren over Lillestrøm var så fortjent som den kunne bli, men det tok tid før Vålerenga fant veien til nettmaskene. Da de kom var det forløsende for et Vålerenga-lag som har slitt store deler av sesongen. Med 30 poeng er plassen uansett sikret.

I Lillestrøm er situasjonen uavklart. Aalesund og HamKam er fortsatt bak på tabellen, men om alt går mot LSKs vei kan de fortsatt rykke direkte ned til 1.-divisjon. Da snakker vi om en klubb som har spilt på øverste nivå i Norge de siste 34 årene.

Lettelse

Det måtte en gulsvart spiller til for at Vålerenga tok ledelsen etter 52 spilte minutter. Midtstoppervikar Steinar Pedersen var uheldig og beinet innlegget fra Bojan Zajic rett opp i nettaket. Ni minutter senere kom kampens flotteste prestasjon. Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret med venstrebeinet fra rundt 25 meter ute fra venstrekanten.
Ballen føk over Otto Fredriksson via stolpen og i mål.

Innbytter Arild Sundgot tente håpet hos Lillestrøm da han reduserte fire minutter senere. Samme Sundgot scoret igjen like etterpå, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Bengt Sæternes fikk æren av å sette inn et enkelt mål da det sto igjen i underkant av et kvarter. Dermed ebbet kampen ut med 3-1.

Klart best

Vålerenga dominerte 1. omgang fullstendig og skapte flere store sjanser. Men som så ofte før skortet det på effektiviteten. VIF har ofte styrt banespillet på hjemmebane, uten at det har gitt utslag i målprotokollen.

Lillestrøm produserte ikke en eneste 100-prosentsjanse de første 45 minuttene. Begge viste da til fulle hvorfor de er blant eliteseriens desidert minst målfarlige lag.

Vålerenga misbrukte blant annet disse gullmulighetene før pause:

* Morten Berre flikket ballen opp i tverrliggeren fra kloss hold allerede etter halvannet minutt.

* Daniel Fredheim Holm med en kjempesjanse etter 21 minutter, men LSK-keeper Otto Fredriksson vartet opp med en av sine mange gode redninger. Returen fra Fredriksson gikk rett i beina på Mohammed Abdellaoue, men også hans avslutning havnet urolig nok i føttene på svensken.

* Morten Berre med nydelig heading etter en corner i det 36. minutt, men også denne gangen var Fredriksson på riktig plass.* Espen Søgaard på høyrebacken klarerte etter 41 minutter. Fredriksson var på vei ut, målet sto vidåpent og klareringen havnet rett på hodet til Bengt Sæternes. Headingen gikk like utenfor. (©NTB)

Kampfakta:

Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (0-0)

12.398 tilskuere

Mål: 1-0 Steinar Pedersen (selvmål, 52), 2-0 Mohammed Abdellaoue (63), 2-1 Arild Sundgot (67), 3-1 Bengt Sæternes (77).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gule kort: Bojan Zajic, Vålerenga, Vidar Riseth, Lillestrøm.

Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins – Freddy dos Santos, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen – Morten Berre, Lars Iver Strand, Bojan Zajic, Daniel Fredheim Holm (Jørgen Jalland fra 74.) – Mohammed Abdellaoue (Luton Shelton fra 77.), Bengt Sæternes (Adnan Haidar fra 82.).

Lillestrøm (4-3-3): Otto Fredriksen – Espen Søgård (Vidar Riseth fra 67.), Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen, Ståle Stensaas – Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy – Jon Midttun Lie (Dan Fellus fra 75.), Olivier Occean, Magnus Myklebust (Arild Sundgot fra 34.)