Kuyt helt i sluttminuttene – igjen!

MATCHVINNER IGJEN: Dirk Kuyt. Foto: Scanpix
 MATCHVINNER IGJEN: Dirk Kuyt. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNy eminent snuoperasjon av Liverpool. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool–Wigan 3–2.

Navnet var Amr Zaki. Den egyptiske målmaskinen som har tatt Premier League med storm etter at han kom på låneopphold til Wigan i sommer, var i ferd med å senke Liverpool.

Med to scoringer – den ene en sikker kandidat til årets mål – var den egyptiske målmaskinen nær ved å tuppe i stykker Liverpools statistikk som ubeseiret denne sesongen.

Det kunne imidlertid ikke vare. Liverpool satte inn et saftig trykk, og da Antonio Valencia korrekt ble utvist i annen omgang, kunne ikke Wigan lenger holde ut.

Les også: Arsenal reiste seg

Sjanserikt og dramatisk

Dirk Kuyt hadde scoret utligningsmålet sent i første omgang. Zaki førte Wigan i ledelsen igjen like før pause. Men da Valencia var gått i garderoben med rødt kort etter , og Liverpools enorme trykk endelig betalte seg, scoret Albert Riera utligningsmålet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og så dukket han opp igjen. Dirk Kuyt avgjorde for Liverpool – i sluttminuttene – etter en solid snuoperasjon – for annen kamp på rad.

Med en kjempeavslutning bekreftet nederlenderen sin gode form, skrev seg dypere inn i hjertene til fansen, og førte Liverpool à poeng med Chelsea på tabelltoppen.

Da hadde tilskuerne bevitnet en usedvanlig sjanserik, dramatisk og nervepirrende batalje.

Megatabbe og «årets mål»

Et Liverpool uten skadede Fernando Torres, Ryan Babel og Martin Skrtel så Wigan ta ledelsen. Kapo og Keane hadde hatt hver sin store sjanse, men misset fra skrått hold, da Daniel Agger presenterte seg. Dansken har vært plassert på benken, men erstattet Skrtel – og viste seg svært kamprusten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukonsentrert rotet han ballen til Zaki som bakerste mann. Toppscoreren plasserte ballen kontant i hjørnet.

Det gikk imidlertid kort tid før dansken gjorde opp for megatabben. Med et glitrende forarbeid, hvor han spilte vegg og driblet seg fri på venstrekanten, la han ballen til rette for Dirk Kuyt, som satte den inn til 1–1.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kuyt var på hugget. Med et enormt skudd, som Chris Kirkland like imponerende reddet, traff han tverrliggeren.

Så scoret Amr Zaki et av årets mål. Valencia kjempet seg fri og slo inn til Zaki. Med en utrolig avslutning, liggende i luften, knallet han ballen utagbart i hjørnet. Det var hans syvende Premier League-scoring.

Fire snuoperasjoner

Liverpool satte inn trykket etter pause, og Kuyt var en Kirkland-beinparade unna sitt annet mål. Wigan holdt stand inntil Valencia fortjent ble utvist etter to gule kort.

Albert Riera scoret sitt første mål for Liverpool med et lavt skudd fra 20 meter, etter forarbeid av innbytter Nabil El Zhar.

Og fem minutter før slutt viste Liverpool hvorfor klubben må regnes med i toppkampen. For fjerde gang denne sesongen ble seieren sikret etter å ha ligget under.

Navnet var Dirk Kuyt, stillingen var 3–2 og Liverpool holder følge med Chelsea etter deres dundrende solide 5–0-seier over Middlesbrough tidligere på dagen.