«Moas» tøffe fastemåned

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p«Moa» er troende muslim og sterkt opptatt av å overholde reglene for fastemåneden Ramadan. Men i år har spissen prioritert toppfotball under avholdsperioden. Se «Moa» fortelle om det å faste som to

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mohammed «Moa» Abdellaoue ble denne uken Vålerengas store helt med godt spill, ett mål og én målgivende pasning, i cupsemifinalen mot Odd Grenland på Ullevaal.

Det hadde han kanskje ikke klart om han hadde gjennomført Ramadan på samme måte som i fjor da han spilte for 2. divisjonslaget Skeid.

«Moa» har i år nemlig prioritert tippeligafotball med Vålerenga fremfor total avholdenhet som de fleste muslimer ellers i landet.

Juventus-spiller Mohamed Sissoko uttalte denne uken at det var slitsomt å være toppspiller i serie-A samtidig som man skulle overholde fasten.

- Jeg beklager. Mot Cagliari vet jeg at jeg ikke var som normalt. Jeg er sliten, veldig sliten, uttalte Sissoko til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport.

«Moa» er bevisst på egne prioriteringer.

- Jeg kommer til å ta igjen de dagene jeg ikke faster nå etter sesongen, men jeg har prøvd å få med meg noen dager. Når vi har rolige treninger, eller helt fri, så har jeg prøvd å faste og fått med meg litt, men det har vært tøft sånn som det er nå.

Klanenes nye helt sier at valget om å faste eller ikke er det kun han selv som har tatt.

- Det er jeg som tar valget og klubben er informert om dette. Resten kommer jeg til å ta igjen når det ferie i november og desember, er noe av det «Moa» sier i intervjuet.

SE HELE INTERVJUET MED «MOA» VED Å KLIKKE PÅ HOVEDBILDET.