KONSERT: The Sonics, Enga Scene, Middelalderparken, Oslo – lørdag 9. august 2008Datert bluesrock - den nye punken?

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAmerikanske The Sonics er kanskje fremdeles vitale, men konserten de ga på Øya var ikke annet enn et retrospektivt tilbakeblikk med litt for overtydelig karaokefaktor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke hva de en gang var...Ikke hva de en gang var...

Veteranene i The Sonics var pionérer innen garasjerocken på 1960-tallet. På Øyafestivalens hovedscene Enga åpnet gamlegutta bra, men beveget seg snart over i et format som hadde passet bedre på Notodden Bluesfestival enn på alternativrock-festivalen Øya.

The Sonics var først og fremst aktive i perioden 1960-68, og har egentlig ikke tatt opp igjen tråden før i år. De fleste av deres gamle plateutgivelser er legendariske innenfor sitt segment, og på Øyafestivalen åpnet de også showet med gode gamle tendenser - nesten i større grad enn vi hadde turt å håpe.

Men etter hvert så føltes det som om det legendariske bandet heller ville spille sin gamle rock'n'roll med bestefartendenser, som etter hvert gikk over i en helt annen setting enn hva godt var.

The Sonics var kanskje noen av de aller første punkerne da de revolusjonerte 60-tallets musikkscene med sin den gange riktig så alternative rock i Statene. På Øyafestivalen ga riktig nok de aldrende herrene valuta for inngangspengene, men resultatet låt ikke akkurat slik det sannsynligvis en gang må ha gjort.

Konkludert ble dette en forholdsvis seigliva forestilling med et band som en gang i tiden var nesten absurd alternative. I dag låter de som et hvilket som helst coverband uten mer å by på enn en svak karaokeversjon av hva de en gang var. Dessverre...

Ikke helt som for 40 år sidenIkke helt som for 40 år siden




Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden