Liverpool skuffet ikke

Liverpools Steven Gerrard fyrer av et skudd under vennskapskampen mellom Vålerenga og Liverpool på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Foto Knut Falch / SCANPIX

<pEt heltent Liverpool skuffet ikke fansen og leverte til tider spill som lover godt for sesongen. Vålerenga ble slått klart 4-1 på et fullsatt Ullevaal.</p

Hele 25.377 tilskuere hadde funnet veien til landskamparenaen, og de helrøde fra Liverpool ville ikke skuffe sine fans blant de frammøtte. Anført av de spanske EM-vinnerne Xavi Alonso og Fernando Torres viste de spill helt i toppklassen.

Se Liverpoolfesten I Oslo sentrum før kampen på ABC TV her

Liverpools stjernegalleri var lite snakkesalige etter kampen, men nederlenderen Dirk Kuyt svarte pressen kort før laget satte kursen mot Gardermoen og hjemreisen til Liverpool.

- Det var en grei kamp og jeg synes vi hadde kontroll, sa kantspilleren til et kommentarhungrig norsk pressekorps.

Alonso scoret første omgangs eneste mål med et flott skudd. Men like etter 1-0 målet gikk det et kaldt gufs nedover ryggen på de mange fremmøtte Liverpoolsupporterne. Steven Gerrard måtte forlate banen. Han har i en periode slitt med lyskestrekk, og nå kan det spøke for mesterligakvalifiseringen for Liverpool-kapteinen mot belgiske Standard Liege i neste uke. Gerrard ville ikke si noe om sin egen tilstand etter kampslutt i Oslo. Med blikket rettet mot gulvet forsvant han inn i spillerbussen på utsiden av Ullevaal stadion.

Luktet Premier League

Etter pause utlignet Vålerengas bestemann Bojan Zajic da han avsluttet et flott Vålerenga-angrep. Like etter gjorde Torres 2-1 da han viste teknikk av topp klasse. Spanjolen dro seg elegant forbi jamaicanske Adrian Reid, som fikk prøvespille som stopper for Enga i dagens kamp, og banket ballen under keeper Øyvind Bolthof. Der og da kjente man lukten av Premier League helt opp til Sognsvann.

Det fineste målet for kvelden var det Yossi Benayoun som sto for. Med en frekk lobb på Bolthof gikk de røde opp til 3-1. Det fjerde målet kom ved nyinnkjøpte franske David M’Gog. Da var kampen i realiteten kjørt.

Vålerenga viste lite offensivt og hadde tydelig litt for stor respekt for motstanden. Utover i kampen gjorde lagene så mange bytter at det var stort sett bare B-lagene igjen da dommer Tom Henning Øvrebø blåste av kampen.

- Spilte borte

Engas Lars Iver Strand var imponert over motstanderen.

- Det er moro å få prøvd seg mot et av verdens beste lag. Jeg synes vi gjør en OK første omgang, men det ble tyngre etterhvert, sa nordlendingen etter kampen som i samme åndedrag avslørte at han ikke har kveldens motstander som favorittlag i England.

- Nei, det er Manchester United, smilte Strand.

Stemningen på tribunen var elektrisk og begge lags supportere bidro til en flott aften på Ullevaal. Strand skrøt av tilhengerne til Liverpool.

- Det var nesten som å spille på bortebane, sa han etter kampen.